Adrian Candu: Ca niciodată, dialogul cu SUA este la cel mai înalt nivel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultima perioadă, dialogul Republicii Moldova cu Statele Unite ale Americii s-a intensificat şi creşte la nivelul unui dialog strategic. Pe dimensiunea interacţiunii Parlamentului Republicii Moldova cu Congresul american, ca niciodată, dialogul este la cel mai înalt nivel. Declaraţia aparţine şefului Legislativului, Andrian Candu, transmite IPN.

Potrivit preşedintelui Parlamentului, cu administraţia de stat americană se încearcă să se intensifice dialogul pe câţiva piloni fundamentali: securitate şi apărare, infrastructură, comerţ, mediul de afaceri, infrastructură energetică, educaţie şi societate civilă.

„Săptămâna viitoare, când voi fi şi eu la Washington, se va lansa o platformă economică, un consiliu de afaceri Republica Moldova-Statele Unite ale Americii. Pentru prima dată, inclusiv oameni de afaceri din SUA se vor asocia pentru a promova investiţiile în Republica Moldova sau pe cele din Republica Moldova în SUA”, a declarat oficialul.

Andrian Candu spune că a existat o perioadă în care aproape că nu s-au organizat şedinţele grupurilor strategice dintre cele două state. Mai ales pe domeniile energie, educaţie, infrastructură şi apărare şi securitate. „Au fost şi oameni diferiţi, şi timpuri diferite. Cert este că acum se depun eforturi considerabile şi de către ambasada Americii la Chişinău, şi echipa noastră de la Washington încearcă să facă mai multe. Noi ne-am diversificat foarte mult şi pe dimensiunea Guvernului, şi pe dimensiunea Parlamentului”, notează şeful legislativului.

Despre relaţia cu România, Andrian Candu a declarat că Republica Moldova se află pe primul loc în priorităţile României, alături de rolurile UE şi NATO pentru statul vecin. „Republica Moldova întotdeauna a fost o prioritate pentru Bucureşti şi indiferent de partidele care sunt la guvernare, indiferent de oamenii care sunt în anumite funcţii, de la Preşedinţie şi până la prim-ministru şi, inclusiv, Casa Regală, sunt cu gândul şi cu inima la Republica Moldova. România întotdeauna vine cu un suport deosebit, permanent, pentru Moldova”, a conchis preşedintele Parlamentului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite