A fost constituit Partidul Acasă Construim Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
pace

Partidul Acasă Construim Europa (PACE) a fost constituit, iar în calitate de preşedinte a fost desemnat fostul şef-adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc. Formaţiunea politică solicită demiterea actualului Guvern şi organizarea alegerilor parlamentare anticipate, transmite IPN.

Într-o conferinţă de presă, liderul formaţiunii a declarat că crearea partidului reprezintă o filă nouă în istorie. Este vorba despre un partid cu o ideologie liberal-socială. Gheorghe Cavcaliuc a menţionat că formaţiunea a reuşit să colecteze şapte mii de semnături din 30 de raioane ale ţării.

În cadrul Congresului PACE, a fost examinat şi aprobat statutul şi programul politic al formaţiunii. În calitate de prim-vicepreşedinte a fost desemnat Denis Rosca – doctorand în economie, specializarea industrializare. Secretar general este Nadejda Tatarciuc, femeie de afaceri, top manager. Vicepreşedinţi au fost desemnaţi Ludmila Chistruga, Livii Baziuc, Cristina Bucur, Tatiana Rotaru, Alexandru Grumeza, Mihaela Lasco, Maxim Chişca, Alexei Sivunic, Mihail Lefter, Igori Ianac.

Urmează ca, săptămâna viitoare, să fie depuse actele la Agenţia Servicii Publice pentru a finaliza procedura de înregistrare a partidului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite