A 15-a primărie din Republica Moldova a semnat pentru unirea cu România, iar altele peste 100 au semnat declaraţii de anti-unire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania electorală este în toi în Republica Moldova. În timp ce liberalii anunţă că deja a 15-a primărie a semnat o declaraţie simbolică de unire cu România, socialiştii afirmă că peste 100 de primării au semnat declaraţii de anti-unire.

„Astăzi, alte 28 de primării au aprobat declaraţia de condamnare a unionismului şi în susţinerea suveranităţii Republicii Moldova. În doar trei zile peste 100 de localităţi! Până la sfîrşitul lunei februarie vor fi 250-300. Moldovenii se unesc. Moldova are viitor!”, afirma deputatul socialist Vlad Bătrîncea joi, 8 februarie, într-o postare pe Facebook.

A doua zi, liderul PL, Mihai Ghimpu, a informat opinia publică despre cea de-a 15-a primărie care a semnat pentru unire.

„Ziua de 9 februarie 2018 va intra în istoria comunei Codreanca din Străşeni. Consilierii locali, alături de primarul Cleopatra Cobzac, dar şi mai mulţi cetăţeni din comună au votat şi au semnat Declaraţia de Unire cu ţara-mamă România”, a subliniat liberalul.

Amintim că, după ce Igor Dodon a declarat că aleşii locali din satul său natal, Sadova, au votat un document prin care condamnă declaraţiile simbolice de unire semnate la acel moment de 12 primării din Republica Moldova, preşedintele a publicat o listă cu peste 50 de localităţi care ar fi semnat o declaraţie de „anti-unire”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite