Ştefan Gligor propune înarmarea Republicii Moldova: Trebuie să fim pregătiţi pentru un eventual atac militar şi să ne apărăm cu dârzenie

Ştefan Gligor propune înarmarea Republicii Moldova: Trebuie să fim pregătiţi pentru un eventual atac militar şi să ne apărăm cu dârzenie

Ştefan Gligor FOTO IPN

Liderul Partidului Schimbării, Ştefan Gligor, consideră că odată cu obţinerea statutului de ţară candidată la aderare, Republica Moldova trebuie să fie pregătită pentru a răspunde ferm unui eventual atac militar, transmite IPN.

Ştefan Gligor spune că războiul din Ucraina obligă Republica Moldova să se pregătească pentru un eventual atac militar, mai ales că există disponibilitate din partea partenerilor occidentali de a oferi sprijin la modernizarea Armatei Naţionale.„A fi neutru nu înseamnă a fi lipsit de capacitate de apărare. Cu cât mai slabi suntem din punct de vedere militar, cu atât mai infimă ne este neutralitatea. Noi trebuie să transmitem un mesaj clar că, dacă vom fi atacaţi, ne vom apăra cu dârzenie, aşa mici cum suntem. Noi trebuie să avem claritate pe reforma Armatei Naţionale, armata trebuie să fie modernă, eficientă”, a spus Ştefan Gligor în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la JurnalTV.

Amintim că preşedintele Maia Sandu s-a aflat luni, 27 iunie, în prima sa vizită la Kiev de la izbucnirea războiului rus. În timpul discuţiilor cu omologul său ucrainean, Maia Sandu şi-a exprimat admiraţia pentru curajul cu care ucrainenii îşi apără ţara, dând asigurări că Republica Moldova e alături de Ucraina.Maia Sandu a menţionat că Republica Moldova va continua să sprijine refugiaţii ucraineni şi va consolida capacitatea de transport şi de tranzit pe teritoriul său pentru a organiza coridoare de transport de mărfuri dinspre şi înspre Ucraina. Şefa statului a fost însoţită la Kiev de vicepremierul Andrei Spînu şi de consilierul prezidenţial, Dorin Recean.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările