Ştefan Gligor: Avem Parlament, avem Guvern, dar este important să asigurăm preluarea conducerii instituţiilor şi agenţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Expertul în politici publice Ştefan Gligor susţine că Republica Moldova are un Parlament, un Guvern şi cetăţenii moldoveni trebuie să asigure preluarea conducerii ministerelor şi agenţiilor de stat de către noul Guvern format. Expertul spune că investirea noului Guvern nu înseamnă o victorie completă, ci o confruntare, o victorie care trebuie confirmată.. Declaraţiile au fost făcute în platoul ProTV Chişinău, transmite IPN.

Potrivit lui, lucrurile pot degenera foarte repede, iar acest lucru nu şi-l doreşte nici Partidul Democrat pentru că va avea consecinţe asupra lui, dar nici alianţa formată în Parlament nu-şi doreşte acest lucru.

Expertul IDIS „Viitorul” Veaceslav Berbeca susţine că situaţia nu a fost încă tranşată. Potrivit lui, PDM împreună cu susţinătorii săi încearcă să se opună transferului de putere către noua majoritate parlamentară. „Ceea ce s-a întâmplat astăzi ne arată că lucrurile, probabil, încă nu s-au lămurit şi că urmează în următoarele zile să avem o decizie finală”, spune expertul. Veaceaceslav Berbeca spune că îşi doreşte foarte mult ca acest transfer de putere să se întâmple în mod paşnic, fără confruntări.

Sâmbătă, după formarea unei majorităţi parlamentare dintre Partidul Socialiştilor şi blocul ACUM, a fost investit un nou Guvern cu Maia Sandu în funcţia de prim-ministră. Andrei Năstase a fost numit ministru de Interne. Totodată, Curtea Constituţională a declarat neconstituţională investirea Guvernului şi a emis un aviz prin care a dizolvat Parlamentul ales la 24 februarie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite