Ştefan Gligor: Are loc doar simularea unei campanii electorale

Ştefan Gligor: Are loc doar simularea unei campanii electorale

FOTO IPN

Expertul în politici publice Ştefan Gligor consideră că actualmente are loc doar simularea unei campanii electorale. Expertul s-a referit la faptul că în spaţiul public au apărut în ultimele zile mai multe acuzaţii la adresa Partidului Socialiştilor, din partea mai multor formaţiuni politice. În opinia lui, acest lucru nu fac decât să-i mobilizeze pe socialişti, transmite IPN.

„Partidul Democrat are nevoie de simularea demonstrării faptului că în ţară are loc campania electorală şi că suntem înainte de alegeri. Ca în orice campanie electorală, cineva trebuie să se poziţioneze în raport cu alţi concurenţi”, a afirmat Ştefan Gligor la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Pe de altă parte, spune expertul, nimic nu-i mobilizează pe membrii şi simpatizanţii unei formaţiuni mai mult decât riscul ca aceasta să fie retrasă din campanie sau loviturile asupra ei.

Expertul spune că înainte de fiecare scrutin, în spaţiul public apar diferite subiecte prin care se insuflă societăţii o stare de frică. În situaţie de frică, oamenii nu gândesc raţional, dar emoţional.
 
„În societăţile insuficient de dezvoltate din punct de vedere politic, economic, juridic, acest lucru uneori funcţionează”, a declarat Ştefan Gligor.

Analistul politic Roman Mihăeş este de părere că toţi jucătorii din campanie, atât de pe dreapta eşichierului politic, cât şi de pe stânga, sunt interesaţi de faptul ca socialiştii să nu obţină majoritate în următorul Parlament. „Cu cât mai puţin vor obţine, cu atât mai bine pentru toţi. Eu aşa aş spune”, a afirmat Roman Mihăeş.

Analistul consideră că PSRM nu va fi exclus din campania electorală.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: