Ştefan Gligor: Dacă instituţiile statului ar fi fost libere, PDM, PSRM şi Partidul Şor ar fi trebuit excluse din cursa electorală

Ştefan Gligor: Dacă instituţiile statului ar fi fost libere, PDM, PSRM şi Partidul Şor ar fi trebuit excluse din cursa electorală

FOTO IPN

Expertul în politici publice Ştefan Gligor consideră că, dacă în Republica Moldova instituţiile statului ar fi fost libere, atunci cel puţin trei partide politice ar fi trebuit excluse din cursa electorală pentru parlamentare pentru încălcarea grosolană a regulilor de finanţare. Este vorba despre Partidul Democrat, Partidul Socialiştilor şi Partidul „Şor”, transmite IPN.

Ştefan Gligor susţine că în actuala campanie electorală se foloseşte ca niciodată instrumentul coruperii electoratului.

„Reieşind din acest lucru, eu cred că PDM, PSRM şi PPŞ trebuie să fie excluse din această cursă şi pentru aceasta sunt toate temeiurile. Din păcate, acest lucru nu se va întâmpla având în vedere că în ţară demult nu există instituţii de stat funcţionale şi independente”, a afirmat Ştefan Gligor la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de laTV8.

Expertul mai spune că nu vede o confruntare reală între concurenţi şi consideră actualele alegeri drept o simulare a scrutinului.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: