UPDATE Ştefan Gaţcan ar fi fost indimidat pentru a-şi depunde mandatul de deputat şi a se întoarce în PSRM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucruri stranii se întâmplă în politica moldoveneasc. La o zi după ce a anunţat că părăseşte fracţiunea Socialiştilor şi aderă la grupul Pro Moldova, Ştefan Gaţcan şi-a depus mandatul de deputat. Mai mult decât atât, şeful fracţiunii PSRM, Corneliu Furculiţă, a anunţat că Gaţcan rămâne parte a echipei PSRM, deşi cu 24 de ore în urmă, tot socialitşii îl numeau pe Gaţcan „prostituată politică”, „trădător” şi îl acuzau că s-a vândut lui Plahotniuc.

„Ştefan Gaţcan a anunţat decizia de a renunţa la mandatul de deputat pentru a se dedica plenar medicinii. Cererea de depunere a mandatului a fost înregistrată, astăzi, la secretariatul Parlamentului. În acelaşi timp, Gaţcan a mai anunţat că rămâne parte a echipei PSRM şi se va fi implica activ în munca grupului social al formaţiunii noastre, pentru a utiliza experienţa sa profesională în elaborarea şi promovarea proiectelor ce ţin de politicile de sănătate, atât de aşteptate de cetăţeni. Fracţiunea PSRM a luat act de această decizie şi l-a încurajat pe Ştefan Gaţcan să participe cât mai activ în viaţa Partidului Socialiştilor”, a scris Corneliu Furculiţă pe Facebook.

Într-un  comunicat de presă emis de Pro Moldova se menţionează că deputatul Ştefan Gaţcan a depus, în dimineaţa zilei de astăzi, o plângere la Procuratura Generală în care reclamă hărţuirea, intimidarea şi şantajul la care a fost supus la 30 iunie din partea unui grup de deputaţi PSRM.

„Deputatul Ştefan Gaţcan anunţă PG despre îngrijorarea legată de integritatea sa fizică, precum şi a membrilor familiei lui. El menţionează în plângerea depusă la PG că este şantajat şi ameninţat pentru a renunţa la mandatul de deputat”, se mai spune în comunicat.

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a venit cu reacţie pe Facebook la acest caz: „Socialiştii au prezentat un document în care aparent este o cerere a lui Gaţcan prin care acesta ar renunţa la mandatul de deputat. În primul rând, nu este clar dacă acest document a fost scris chiar de Gaţcan şi dacă nu cumva a scris-o altcineva, iar Gaţcan a fost impus/constrâns s-o semneze. Dacă e aşa, atunci e caz penal. Oricum, mandatul de deputat încetează în momentul în care se adoptă hotărârea Parlamentului prin care se ia act de vacanţa funcţiei (înainte de asta se elaborează un proiect de hotărâre a Parlamentului şi se aprobă un raport al Comisiei juridice). Până la adoptarea hotărârii Parlamentului în acest sens, Gaţcan este deputat”.

Deputatul Partidului Socialiştilor Ştefan Gaţcan, medic de profesie, ales în Parlament pe circumscripţia Hânceşti, a anunţat că părăseşte fracţiunea şi aderă la grupul Pro Moldova, condus de Andrian Candu.

Deputatul socialist Vlad Bătrîncea i-a cerut lui Ştefan Gaţcan să-şi depună mandatul de parlamentar, după ce acesta a anunţat că părăseşte fracţiunea PSRM şi aderă la Pro Moldova. Vlad Bătrîncea a afirmat că Ştefan Gaţcan este „o prostituată politică” care s-ar fi vândut „pentru 1-2 milioane de euro” lui Vlad Plahotniuc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite