Şi a doua tentativă de convocare a şedinţei Consiliului Municipal Chişinău a eşuat. Liberalii şi socialiştii s-au acuzat reciproc

Şi a doua tentativă de convocare a şedinţei Consiliului Municipal Chişinău a eşuat. Liberalii şi socialiştii s-au acuzat reciproc

FOTO IPN

În lipsă de cvorum, Consiliul municipal Chişinău nu a reuşit nici vineri, 15 iunie, să dezbată ordinea de zi pregătită pentru şedinţa din 14 iunie, care a fost, la rândul ei, amânată. Aleşii locali s-au acuzat reciproc de lipsa dorinţei de a munci, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru joi, 14 iunie, a fost convocată prima şedinţă a CMC de după alegerile locale noi. La ea s-au prezentat practic toţi consilierii, dar aceştia nu au căzut de acord privind ordinea de zi suplimentară, de aceea şedinţa a fost amânată pentru a doua zi.

Vineri discuţiile pe marginea agendei au continuat până când preşedintele şedinţei a constatat lipsă de cvorum şi a anunţat că Biroul permanent al Consiliului urmează să se întrunească luni dimineaţa. Liderul fracţiunii PSRM, Ion Ceban, a propus o pauză de câteva ore, după care în sală au revenit doar socialiştii.

Ion Ceban a declarat că putea fi aprobată o ordine de zi dacă ar fi fost „eliminate toate propunerile murdare şi corupte ale liberalilor, ale autorităţilor executive şi altor comanditari”. Totodată, Ceban a regretat că nu au putut fi puse în discuţie subiecte importante, în opinia sa, cum ar fi întoarcerea cinematografului Gaudeamus în proprietatea oraşului sau acordarea unor alocaţii.

De cealaltă parte, liberalii acuză PSRM de crearea blocajelor în Consiliu. Potrivit liderului fracţiunii PL, Ion Cebanu, este o mare iresponsabilitate din partea socialiştilor ca, după trei luni de vânzoleli, să blochezi din nou activitatea CMC. Acesta a mai spus că observă că „blocajul este politica de bază a unui partid nociv pentru Chişinău, aşa cum este cel al socialiştilor”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările