Şeful misiunii diplomatice americane în Moldova: „Vrem să vedem progrese majore în lupta contra corupţiei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
William Moser, ambasadorul SUA in Republica Moldova. FOTO Arhiva
William Moser, ambasadorul SUA in Republica Moldova. FOTO Arhiva

William Moser, ambasadorul american la Chişinău a vorbit pentru “Adevărul” despre succesele, dar şi restanţele Republicii Moldova. De asemenea, ambasada SUA în Republica Moldova a înregistrat un video cu un mesaj de felicitare cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

“Anul 2012 a fost unul semnificativ. Moldova poate fi mândră de numeroasele succese realizate în 2012: alegerea preşedintelui, adoptarea importantei legi anti-discriminare şi a planului de reformare a sectorului de justiţie, precum şi continuarea negocierilor în format 5+2 în problema transnistreană.  În 2012 a fost sistată aplicarea amendamentului Jackson-Vanik pentru Moldova  -  un pas binevenit în vederea întăririi relaţiilor comerciale între SUA şi Moldova”, a reamintit şeful diplomaţiei americane la Chişinău.

De asemenea, William Moser a menţionat că tot în 2012 a început proiectul de reabilitare a şoselei M2 în cadrul Programului Compact al Corporaţiei Provocările Mileniului, care va fi finisat în anul ce vine.

Nu în ultimul rând, ambasadorul SUA a declarat că în anul ce vine, America va continua colaborarea cu Moldova pentru implementarea reformelor necesare. ”În special dorim să vedem o implementare efectivă şi perseverentă a legislaţiei.  Vrem la fel să vedem progrese majore în lupta contra corupţiei. Aceasta înseamnă politica de toleranţă zero faţă de corupţie la toate nivele şi persecutarea cu succes a actelor de corupţie la nivel înalt.  În plus, Statele Unite vor continua să accentueze importanţa unui cadru fiscal, legal şi transparent, care să fie binevoitor partenerilor de afaceri care investesc în creşterea economică de viitor a Moldovei.  Ştim că reformele pot fi uneori foarte dificile, şi efectele nu se văd  imediat, dar suntem convinşi că, dacă Moldova va continua calea sa curentă”, a mai adăugat William Moser.

De asemenea, Ambasada SUA a înregistrat un filmuleţ în care transmite un mesaj de felicitare cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite