Şeful liberalilor europeni îl acuză pe Marian Lupu de scoaterea liberalilor din coaliţia de guvernare de la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele ALDE (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa), Sir Graham Watson, l-a apărat astăzi pe liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu şi colegii acestuia de la atacul apărut în urma formării unei noi coaliţii de guvernare.

"Decizia liderului PLDM, Vlad Filat şi a celui de la PDM, Marian Lupu de a forma o coaliţie fără Partidul Liberal nu a fost cauzată de inflexibilitatea liberalilor în negocieri. Din păcate, motivul pentru care democraţii au acţionat astfel este căutarea sprijinului din parte comuniştilor pentru alegerile prezidenţiale." Reamintind vizita reprezentanţilor ale celor trei familii politice majore ale UE, care a avut loc săptămâna trecută la Chişinău, Graham Watsona continuat: " Propunerea de coaliţie viabilă, pe care cei cele trei partide politice le-au prezentat-o celor trei lideri ale partidelor pro-europene din Republica Moldova, a fost acceptată în totalitate de PL. Aceasta a fost respinsă de ceilalţi, în primul rând de Partidul Democrat."

Propunerea UE ar fi depolitizat Procuratura Generală, şi ar fi dat celor două partide două posturi semnificative şi anume cel de prim-ministru şi de preşedintele a Parlamentului. Decizia cu privire la un candidat pentru funcţia de preşedinte al Republicii ar fi fost luată în urma negocierilor care ar fi avut parte între cele trei partide.

"Căutând sprijin din partea unui partid susţinut de Moscova, mai degrabă decât de la foştii lor parteneri de coaliţie Partidul Liberal, este un semn rau pentru viitorul Republicii Moldova" a menţionat Graham Watson.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite