Şeful IP Bender, noul consilier al lui Igor Dodon pentru misiuni speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Igor Dodon a semnat marţi, 22 august, un decret privind numirea în funcţia de consilier al preşedintelui Republicii Moldova pentru misiuni speciale a şefului Inspectoratului de Poliţie din Bender, Pavel Voicu.

Şeful statului l-a caracterizat pe noul său consilier ca având „o experienţă vastă de activitate în organele de drept”.

„Începând cu 1995, dumnealui a activat în diferite funcţii în cadrul Inspectoratului de Poliţie Ungheni, Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei¸ Centrului Naţional Anticorupţie. A deţinut funcţiile de comisar al Comisariatului Raional de Poliţie din Călăraşi, Cimişlia, şef al Inspectoratului de Poliţie sectorul Buiucani municipiul Chişinău, iar din februarie 2016 până în prezent - şef al Inspectoratului de Poliţie din muniipiul Bender”, a subliniat preşedintele pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, Pavel Voicu a absolvit Academia ,„Ştefan cel Mare”  a MAI şi Academia de Administrare Publică pe lângă Preşedintele Republicii Moldova. Este doctorand al Institutului de Cercetări Juridice şi Politice – Universitatea Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova.

Amintim că recent, pe numele lui Pavel Voicu a fost deschisă o anchetă de serviciu de către MAI, după ce omul legii a fost, în perioada 1 - 3 august, la muntele Athos alături de preşedintele ţării şi mai mulţi membri ai PSRM. Acesta riscă să fie retrogradat sau chiar concediat din funcţie, pentru că legislaţia Republicii Moldova interzice poliţiştilor să facă parte din activităţi politice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite