Şeful Fiscului refuză, în interesul anchetei, să spună cine l-ar fi ameninţat cu moartea şi i-ar fi propus mită de 100.000 de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Nu pot să spun mai multe despre cine m-a ameninţat cu moartea şi mi-a transmis pachetul cu bani, pentru a nu prejudicia mersul anchetei“, a declarat Ion Prisăcaru, şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, după audierile de la Centrul Naţional Anticorupţie.

Directorul Fiscului susţine că nu a anunţat autorităţile despre acest caz pentru că nu avea probe.  „Acum, că a ieşit la iveală, CNA s-a autosesizat şi va investiga. Eu mă simt mai liniştit şi pot să mă concentrez la activitatea Fiscului“, a spus.

Precizăm că Prisăcaru a declarat într-o emisiune TV că ar fi fost ameninţat cu moartea după ce ar fi deconspirat o schemă de corupţie care ar fi adus mari prejudicii statului. Ulterior i s-ar fi propus 100.000 de dolari mită în schimbul tăcerii.

Potrivit oficialului, în doar câteva zile prin această schemă s-ar fi spălat 700 de milioane de lei. Pentru a închide ochii la acest caz, acesta urma să primească o mită consistentă.

Însă a refuzat şi ar fi fost ameninţat cu moartea. Totuşi, nu a solicitat pază de stat. 

Ion Prisăcaru a fost numit în funcţia de şef al Fiscului în luna mai a acestui an, printr-un ordin al ministrului Finanţelor Veaceslav Negruţa.

Această funcţie a rămas liberă, după ce ofiţerii CNA au descins la Serviciul Fiscal Principal de Stat pentru a efectua percheziţii, iar şefului instituţiei, Nicolae Vicol, i s-a adus la cunoştinţă că este bănuit de abuz în serviciu, depăşirea atribuţiilor de serviciu, trafic de influenţă. La fel, Vicol ar fi pus la cale interceptarea ilegală a convorbirilor telefonice cu ajutorul ofiţeri de la Centrul Naţional Anticorupţie. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite