Şeful Dumei de Stat: Aleksei Navalnîi este un ticălos. Vladimir Putin i-a salvat viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, Veaceslav Volodin, a reacţionat la acuzaţiile opozantului rus Aleksei Navalnîi, care susţine că preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, ar sta în spatele otrăvirii sale cu noviciok. Volodin a afirmat că Aleksei Navalnîi a fost salvat datorită acţiunilor întreprinse de către piloţi, medicii ruşi şi de către Putin.

„Navalnîi este un neruşinat şi un ticălos. Putin s-a salvat viaţa. Dacă ceea ce s-a întâmplat cu el a fost regizat de serviciile speciale ale guvernelor din Occident, atunci declaraţia lui se încadrează în această logică. Pe el în mod sincer l-au salvat toţi - de la piloţi şi medici, până la preşedinte. Să facă aşa afirmaţii poate doar un om lipsit de bun simţ”, se spune într-o declaraţie a lui Veaceslav Volodin publicată pe site-ul Dumei de Stat.

Oficialul rus susţine că otrăvirea lui Navalnîi a fost înscenată de unele state din Occident pentru a crea tensiuni în Federaţia Rusă în contextul anunţării rezultatelor alegerilor din Belarus şi pentru a nu oferi Rusiei posibilitatea de a proteja suveranitatea Belarusului.

În plus, Volodin l-a acuzat pe Navalnîi că ar colabora cu serviciile speciale din Occident.

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a declarat că a fost otrăvit cu noviciok la comanda liderului de la Kremlin, Vladimir Putin.

Un neobosit activist anticorupţie şi un critic al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, s-a simţit rău la 20 august la bordul unui avion cu care se întorcea de la Tomsk la Moscova şi a intrat în comă.

Internat iniţial la Omsk, un oraş din Siberia, el a fost transferat apoi la Spitalul Charité din Berlin, la cererea rudelor sale. A fost externat pe 23 septembrie şi îşi continuă recuperarea medicală în capitala Germaniei.

Trei laboratoare europene au conchis că a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip Noviciok, conceput de sovietici în scopuri militare şi moştenit de ruşi. 

Occidentul îndeamnă Rusia să prezintă explicaţii şi să ancheteze cazul Navalnîi, dar se confruntă cu un „Nu” vehement.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite