Şedinţele de luni ale conducerii de vârf a ţării nu vor avea loc în următoarea lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până în noiembrie, preşedintele Igor Dodon, preşedintele Parlamentului Zinaida Greceanîi şi premierul Ion Chicu renunţă la şedinţele de luni, urmate de declaraţii pentru presă, având în vedere angajarea şefului statului în campania electorală pentru prezidenţiale.

„Evident, dialog între preşedinte, speaker şi premier va fi, dar nu în format public, vom face şedinţe pe măsura necesităţilor”, a declarat, luni, Igor Dodon după şedinţa conducerii de vârf a ţării, transmite IPN.

„Pe data de 2 octombrie, vineri, se dă startul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale. Cel mai probabil, şedinţe în formatul acesta, cum le facem noi luni, nu vor fi pe parcursul campanie electorale, pentru că noi considerăm...să nu fie interpretări de utilizare a imaginilor sau resurselor administrative”, a precizat preşedintele.

Şeful statului a mai spus că declaraţiile despre pretinse falsificări şi fraudare la alegeri „sunt lipsite de sens”. „Am văzut diferite declaraţii de pretinse falsificări şi fraudare a alegerilor, noi nu vedem care este logica acestor declaraţii. Aţi văzut că pentru numărul secţiilor de votare peste hotare s-a votat practic unanim – 8 din 9 membri ai CEC-ului”.

Potrivit lui Igor Dodon, cu 17 secţii de votare deschise în Federaţia Rusă, 30 – în Italia, dar per total în UE – 86 de secţii, nu poate fi vorba de o condiţie mai avantajoasă în funcţie de amplasarea estică sau vestică. „Probabil, cineva se obişnuieşte cu gândul că va pierde aceste alegeri şi începe să declare despre fraudare”, a mai spus Igor Dodon.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite