Şedinţa în dosarul Şor, din nou amânată

Şedinţa în dosarul Şor, din nou amânată

Şedinţa de judecată în dosarul Şor, care urma să aibă loc astăzi, 20 februarie, la Curtea de Apel Cahul, a fost amânată din nou, la solicitarea avocaţilor fostului preşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii de Economii.

Ofiţerul de presă al Procuraturii Anticorupţie, Anastasia Mihălceanu, a declarat pentru IPN că şedinţa a fost amânată la cererea avocaţilor lui Ilan Şor. Prin demersul apărării, s-a solicitat  amânarea şedinţelor de judecată pe motiv că clientul lor este în campanie electorală şi participă la un şir de evenimente.

Următoarea şedinţă a fost stabilită pentru 3 aprilie, ora 11.30.

Ilan Şor a fost condamnat în iunie 2017, de către prima instanţă, la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înşelăciune şi abuz de încredere. Sentinţa a fost atacată în instanţa de apel atât de procuror, cât şi de avocaţii inculpatului şi de reprezentantul SA Banca de Economii. Şor a fost eliberat din arest la domiciliu, iar până la pronunţarea sentinţei definitive se află sub control judiciar. Dosarul a ajuns la Curtea Apel Chişinău abia după şase luni, iar în februarie a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul.

Ilan Şor este cap de listă a Partidului Şor în circumscripţia naţională pentru alegerile parlamentare din 24 februarie. De asemenea, acesta candidează în circumscripţia uninominală nr. 18 Orhei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: