Şedinţă comună a guvernelor de la Chişinău şi Bucureşti va avea loc la începutul anului 2022

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drapel România Moldova

O şedinţă comună a guvernelor de la Chişinău şi Bucureşti va avea loc la începutul anului 2022. Deocamdată, nu a fost anunţată localitatea în care va avea loc evenimentul. Aspecte de organizare a şedinţei sunt discutate dintre Natalia Gavriliţa, premierul Republicii Moldova şi Nicolae Ciucă, prim-ministrul României, în cadrul unei vizite oficiale la Bucureşti a şefului Cabinetului de miniştri de la Chişinău, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului Republicii Moldova, Natalia Gavrliţa se află în capitala României, la invitaţia omologului român.

În cadrul întrevederii cu premierul României, vor fi discutate şi oportunităţile de dinamizare a dialogului politic în contextul implementării „Foii de parcurs privind domeniile prioritare de cooperare dintre Republica Moldova şi România”. La ora ora 11.35, şefii guvernelor de la Chişinău şi Bucureşti vor susţine împreună declaraţii de presă.

Vizita oficială a prim-ministrului Natalia Gavriliţa va continua la Palatul Parlamentului, unde va avea întrevederi cu Florin-Vasile Cîţu, preşedintele Senatului, şi cu Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor.

Ulterior, delegaţia Republicii Moldova se va îndrepta spre Palatul Cotroceni, unde va fi primită de Klaus Werner Iohannis, preşedintele României.

Acum două săptămâni. Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu a efectuat o vizită oficială la Bucureşti, în cadrul căreia a semnat „Foii de parcurs”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite