UPDATE Şapte comunişti din Cahul au anunţat că părăsesc formaţiunea. Petrenco susţine că aleşii locali au fost cumpăraţi de Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avram Micinschi a votat la ultimele locale din România. FOTO Adevărul
Avram Micinschi a votat la ultimele locale din România. FOTO Adevărul

Grupul de transfugi de la Cahul este condus de preşedintele raionului, Avram Micinschi. Aleşii au anunţat că aderă la PD.

UPDATE „Sunt cei care nu trec testul opoziţiei. Cunoaşteţi că în opoziţie nu este ca la guvernare. Sunt cei care sunt slabi şi nu rezistă să fie în opoziţie. Iar unii din Alianţă, ca alde Plahotniuc, consideră că dacă cumpără consilierii locali cumpără şi voturile alegătorilor”, a declarat Grigore Petrenco pentru agenţia Omega.

Anunţul a fost făcut astăzi în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului raional Cahul. Potrivit publicaţiei online Ziuadeazi.md, cei şapte sunt: consilierii Ştefan Bratu, care era şi preşedinte al fracţiunii PCRM, Spiridon Cara, Gheorghe Chiriac, Gheorghe Miroşnicenco, Dumitru Zamfirov, Ion Armanu şi Ruslan Nedov.

„Am făcut acest pas pentru a garanta stabilitatea funcţionării eficiente a consiliului raional. Scopul nostru este de a reprezenta cât mai bine comunitatea şi de a respecta angajamentele pe care le avem faţă de cei care ne-au votat. Pentru asta însă avem nevoie de susţinerea politică. În opinia noastră Partidul Democrat din Moldova poate reprezenta interesele electoratului de centru-stânga” se spune în declaraţia consilierilor.

Avram Micinschi a declarat la Pe 16 noiembrie, preşedintele raionului Cahul, membru PCRM, a ameninţat că îşi dă demisia, din cauza din cauza neînţelegerilor dintre partidele aflate la guvernare şi opoziţie.

Avram Micinschi are dublă cetăţenie, română şi moldovenească, iar atunci când are răgaz locuieşte şi în municipiul Galaţi, unde şi-a construit o casă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite