Şalaru respinge acuzaţiile lui Dungaciu şi afirmă că expertul român e cel care l-a convins pe Ghimpu să-l susţină pe Plahotniuc la funcţia de premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele executiv al Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Anatol Şalaru, respinge acuzaţiile lansate de către expertul politic român Dan Dungaciu, că formaţiunea sa ar fi creaţia liderului PDM, Vlad Plahotniuc, menită să rupă din voturile unioniştilor.

„Ciudată această abordare a lui Dan Dungaciu luând în calcul că domnia sa este cel care l-a convins şi încurajat pe Mihai Ghimpu să-l susţină pe Vladimir Plahotniuc la funcţia de premier al Republicii Moldova şi tot el este cel care l-a convins pe Mihai Ghimpu să candideze şi să nu se retragă în favoarea Maiei Sandu la alegerile prezidenţiale”, a declarat Anatol Şalaru într-o postare pe Facebook.

Acesta a subliniat că nu el este cel care a „atacat-o pe Maia Sandu în alegerile prezidenţiale ci Mihai Ghimpu la sfaturile lui Dan Dungaciu”. 

„Cât succes au avut sfaturile profesorului Dungaciu se vede din soarta PPCD şi scorul obţinut de Mihai Ghimpu la alegerile prezidenţiale care l-au adus pe Dodon în fruntea Republicii Moldova”, a spus Şalaru.

El susţine că atât dânsul, cât şi preşedintele Traian Băsescu au „încercat public şi mai puţin public” să convingă partidele unioniste să meargă cu un candidat comun în alegerile din Chişinău.

„Pe lângă interesul lui Mihai Ghimpu şi jocul lui Munteanu cu Plahotniuc au făcut imposibilă desemnarea unui candidat comun. Diferenţa dintre Constantin Codreanu şi Valeriu Munteanu este că deputatul Codreanu a luptat pentru idealul Unirii în stradă, luptă pentru drepturile românilor basarabeni în Parlamentul României, va lupta pentru un Chişinău românesc şi european iar Valeriu Munteanu face jocul lui Plahotniuc pentru a nu intra el şi fraţii lui la puşcărie dar şi pentru a reveni la sursele de bani publici cu care s-a obişnuit”, a explicat Şalaru.

Directorul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române, Dan Dungaciu, consideră că Partidul Unităţii Naţionale (PUN) este un „partid marionetă”, inventat de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, pentru a rupe din voturile unioniştilor „de la principalii săi adversari politici”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite