Şalaru: Partidul Unităţii Naţionale nu este finanţat de România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul vicepreşedinte al Partidului Liberal, Anatol Şalaru, care actualmente este preocupat de lansarea unei noi formaţiuni politice, Partidul Unităţii Naţionale, susţine că noul său proiect nu este finanţat de România.

„Constat cu surprindere că, deşi încă nu am înscris juridic Partidul Unităţii Naţionale, deja am devenit ţinta atacurilor şi dezinformărilor. Pentru restabilirea adevărului precizez că Partidul Unităţii Naţionale nu este finanţat de statul român. România în Republica Moldova nu finanţează partide. Finanţările pe care România le acordă sunt oferite transparent şi sunt direcţionate spre îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor Republicii Moldova”, a subliniat Şalaru pe pagina sa de Facebook, ca reacţie la un articol de pe Sputnik.md în care este acuzat că primeşte susţinere financiară din partea României. 

În ultima perioada Anatol Şalaru are mai multe întrevederi cu politicieni de la Bucureşti. De asemenea, politicianul prezintă noii membri ai viitorului partid, fiind vorba în mare parte de tineri cu studii în România.

Amintim că pe 9 ianuarie Anatol Şalaru şi-a anunţat retragerea din PL.

Din cauza tensiunilor din PL dintre Ghimpu şi Şalaru, ultimul şi-a pierdut funcţia de ministru al Apărării. Şalaru afirma că va crea un nou partid, în cazul în care nu reuşeşte să schimbe conducerea PL.

Liderul PL l-a învinuit pe Şalaru că vrea să dezbine formaţiunea şi chiar ar fi încercat să corupă unii membri. La rândul său, fostul ministru afirmă că doar şi-a dorit organizarea Congresului PL pentru a fi aleasă o nouă conducere a partidului, pe motiv că în frunte cu Mihai Ghimpu formaţiunea nu ar avea şanse la parlamentarele din 2018.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite