Şalaru: Dodon vrea ca pe teritoriul Moldovei să existe doar armata rusă şi o Ambasadă a Coreei de Nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele executiv al Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Anatol Şalaru, a comentat decizia lui Igor Dodon de a retrage Proiectul strategiei securităţii naţionale. Potrivit lui, această acţiune a şefului statului a dus la blocarea tuturor proiectelor NATO, menite să doteze Armata Naţională cu echipamente necesare şi moderne.

„Dodon vrea un singur lucru, Armata Naţională să fie distrusă, demoralizată, desfiinţată şi pe teritoriul Moldovei să existe numai armata transnistreană, armata rusă şi o Ambasadă a Coreei de Nord”, a declarat Şalaru la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Fostul ministru al Apărării nu a trecut cu vederea nici întrevederea recentă a lui Igor Dodon cu o delegaţie oficială a regimului totalitar al Coreei de Nord.

„Vreau să spun credincioşilor noştri că în Coreea de Nord dacă te găsesc cu o Biblie eşti executat. Creştinismul este interzis. Am văzut că Igor Dodon a făcut o baie de preoţi pe la nord, s-au întâlnit, s-au pupat, s-au fotografiat împreună. În acelaşi timp, s-a întâlnit cu delegaţia din Coreea de Nord, care exclude din start creştinismul, el e mare apărător al ortodoxiei ruse aici, când este sincer şi ce vrea Dodon, să interzică şi la noi creştinismul?”, s-a întrebat politicianul.

Amintim că şi Igor Dodon a avut o întrevedere vineri, 30 iunie, cu delegaţia a regimului totalitar din Coreea de Nord, venită la Chişinău la invitaţia Partidului Socialiştilor. 

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova şi Partidul Muncii din Coreea de Nord, condus de dictatorul Kim Jong-Un, au semnat un acord de cooperare. Anunţul a fost făcut de către vicepreşedintele formaţiunii nord-coreene, Ri Su Yong, sâmbătă, 1 iulie, la un eveniment festiv dedicat împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea PSRM.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite