Şalaru, la Bucureşti: Este necesar să avem la Chişinău un partid politic de dreapta, care să beneficieze de sprijinul tuturor forţelor politice din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru al Apărării de la Chişinău, ex-liberalul Anatol Şalaru, a avut vineri, 20 ianuarie, o întrevedere la Bucureşti cu ministrul de Externe al României, Teodor Meleşcanu, şi cu preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

„Împreună cu Teodor Melescanu am trecut în revistă situaţia geopolitică şi de securitate din regiunea noastră, dar şi noile provocări cu care e posibil sa se confrunte Republica Moldova în viitorul apropiat”, a subliniat Şalaru pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministru a mai adăuhat că România sprijină Moldova în parcursul european „atât pentru asigurarea bunăstării moldovenilor cât şi pentru asigurarea securităţii naţionale”.

„Avem sprijinul României în acest parcurs, dar şi noi trebuie să dăm dovadă de consecvenţă şi să ne facem treaba responsabil în vederea realizării acestor obiective. Tocmai din acest motiv este absolut necesar să avem la Chişinău un partid politic de dreapta, care să beneficieze de sprijinul tuturor forţelor politice de la Bucureşti”, a menţionat Şalaru.

Amintim că Anatol Şalaru a anunţat pe 16 ianuarie, că noul partid pe care intenţionează să-l formeze va fi de dreapta-unionst. Din acesta vor face parte şi doi actuali deputaţi din PL care vor fi vocea noii formaţiuni politice în Parlament.

Pe 9 ianuarie Anatol Şalaru s-a retras din PL, din cauza tensiunilor din formaţiune dintre Ghimpu şi Şalaru, ultimul şi-a pierdut funcţia de ministru al Apărării. 

Liderul PL l-a învinuit pe Şalaru că vrea să dezbine formaţiunea şi chiar ar fi încercat să corupă unii membri. La rândul său, fostul ministru afirmă că doar şi-a dorit organizarea Congresului PL pentru a fi aleasă o nouă conducere a partidului, pe motiv că în frunte cu Mihai Ghimpu formaţiunea nu ar avea şanse la parlamentarele din 2018.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite