Şalaru anunţă o decizie istorică pentru Moldova: A fost semnat Acordul pentru deschiderea biroului NATO la Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Apărării de la Chişinău, Anatol Şalaru, a anunţat marţi, 29 noiembrie, că la Bruxelles a fost semnat Acordul pentru deschiderea biroului NATO la Chişinău. Documentul a fost semnat între premierul Pavel Filip şi Secretarul General al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg. Oficialul moldovean califică această decizie ca fiind una istorică.

„Cu câteva minute in urmă, la Cartierul General al NATO din Bruxelles s-a semnat de către premierul Pavel Filip şi Secretarul General al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltemberg, acordul pentru deschiderea biroului NATO la Chişinău. Salut această decizie istorică ce reprezintă un pas important pentru Republica Moldova. Deschiderea acestui birou a fost una dintre priorităţile mandatului meu ca ministru al Apărării şi el va fi un real sprijin pentru modernizarea Armatei Naţionale, dar şi a întregului sistem naţional de securitate. 


În actualul context regional, deschiderea biroului NATO la Chişinău este o dovadă a încrederii pe care partenerii externi o au în actuala guvernare ţi totodată o dovadă a creşterii importanţei strategice şi geostrategice a Republicii Moldova. Mulţumesc colegilor din Guvern pentru sprijinul acordat acestui proiect şi mai ales mulţumesc tuturor militarilor care prin profesionalism şi multă muncă au facut posibil acest proiect”, a scris Anatol Şalaru pe pagina sa de Facebook.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite