ÎS „Poşta Moldovei” nu percepe taxe de la pensionari pentru livrarea pensiei la domiciliu. Declaraţia Ministerului Economiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO publika.md
FOTO publika.md

Ministerul Economiei şi Infrastructurii (MEI) a anunţat luni, 2 octombrie, că dezaprobă informaţiile false promovate de unele forţe politice, precum că ÎS „Poşta Moldovei” percepe, în continuare, taxe de la pensionari pentru livrarea pensiei la domiciliu.

Într-un comunicat de presă al MEI se spune că ordinul emis de conducerea ÎS „Poşta Moldovei” privind perceperea unor taxe de la pensionari pentru livrarea pensiei la domiciliu a fost anulat de către ministrul Economiei şi Infrastructurii, printr-o dispoziţie din luna septembrie 2017.

„În dispoziţia sa, vicepremierul Octavian Calmîc a indicat că angajaţii ÎS „Poşta Moldovei” trebuie să livreze absolut gratuit pensiile şi alocaţiile sociale de stat persoanelor în vârstă şi celor cu dizabilităţi în baza cererilor depuse de ei personal. Restul persoanelor care beneficiază de pensii sau alocaţii sociale de stat urmează să-şi ridice sumele personal de la oficiile prestatorilor de servicii”, se arată în comunicat.

Conform datelor MEI, în perioada 17 august – 15 septembrie, colaboratorii „Poştei Moldovei”, potrivit prevederilor ordinului directorului instituţiei, au primit circa 10 mii de cereri de prestare a serviciilor contra plată, dintre care, în perioada respectivă, au perceput taxe de la 6.533 de persoane în sumă de 35.065 lei.

În context, ÎS ”Poşta Moldovei” a elaborat un nou regulament care stabileşte relaţiile dintre întreprindere şi beneficiarii de pensii şi alocaţii sociale, cu atenţie deosebită pentru obligaţiunile şi drepturile fiecărei părţi.

Amintim că reprezentanţii Partidului Nostru, condus de Renato Usatîi, au organizat un protest luni, 2 octombrie, în faţa sediului central al Poştei Moldovei cu genericul „Partidul Nostru cere încetarea batjocurii Poştei Moldovei faţă de pensionari”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite