Întrevederea dintre Dodon şi Rogozin a avut loc la 3.00 dimineaţa: A fost stabilită ziua vizitei preşedintelui Moldovei la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO psrm.md
FOTO psrm.md

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere oficială cu vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, sâmbătă, 24 decembrie, la ora 3.00 dimineaţa. Ora mai puţin obişnuită se explică prin faptul că avionul oficialului rus nu a putut ateriza pe Aeroportul Internaţional Chişinău decât la miezul nopţii, din cauza ceţii care s-a lăsat deasupra ţării noastre.

În cadrul întrevederii Dmitri Rogozin l-a felicitat pe Igor Dodon cu prilejul învestirii în funcţia de preşedinte al Moldovei. Totodată, vicepremierul rus a transmis invitaţia lui Igor Dodon din partea conducerii Kremlinului de a efectua o vizită oficială în Federaţia Rusă.

Oficialii au făcut un schimb de opinii cu privire la starea actuală a relaţiilor bilaterale moldo-ruse, perspectivele unui eventual progres în problema transnistreană, soluţionarea principalelor subiecte în colaborarea moldo-rusă, dar au şi stabilit agenda întrevederii cu Vladimir Putin.

„Am acceptat cu plăcere invitaţia şi mi-am exprimat speranţa la o relansare plenară a relaţiilor moldo-ruse”, a menţionat Igor Dodon.

Întrevederea cu Vladimir Putin este planificată pentru data de 17 ianuarie 2017, se arată într-un comunicat de presă al Preşedinţiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite