Încă un liberal pleacă din formaţiunea condusă de Dorin Chirtoacă: „Am crezut că este ceva firesc ca într-un partid să existe mai multe opinii, dar am greşit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO ecofm.md
FOTO ecofm.md

Încă un membru al Partidului Liberal (PL) şi-a anunţat plecarea din formaţiune. Este vorba despre Valeriu Nani, care a ocupat funcţia de şef al Inspectoratului Ecologic de Stat, pe durata anului 2017, pe când liberalul Valeriu Munteanu, plecat şi el recent din PL, ocupa funcţia de ministru al Mediului.

În cadrul formaţiunii conduse actualmente de către Dorin Chirtoacă, Valeriu Nanu deţinea funcţia de vicepreşedinte al Organizaţiei Teritoriale a PL din sectorul Ciocana.

Într-o postare pe Facebook, Valeriu Nani a explicat motivele plecării sale.

„S-a ajuns prea departe în ceea ce se întîmplă. Este foarte greu să fii membru PL şi să explici la alţi oameni cum un lider de partid, fost preşedinte al parlamentului, fost preşedinte interimar de ţară postează poze cu un fost coleg cu catuşe, barbă dar cel mai urât cu excrimente în cap, şi nu pur şi simplu excrimente dar anume 4 la număr, de ce 4? cred că toţi îşi dau seama de ce... ştim cu toţii ce se asociază la Valeriu Munteanu cu cifra 4. Urât, foarte foarte foarte urât”, a scris Nani.


„Dle Ghimpu, v-au plăcut mereu lingăii, şi i-aţi considerat mereu duşmani pe cei ce au altă opinie diferită de a Dvs, de altfel cei care au avut curajul să vă contrazică demult nu mai sunt în partid. Am fost unul dintre cei ce tot timpul m-am expus părerea aşa cum am considerat eu dar nu cum vrea să audă unul sau altul, am crezut că este ceva firesc ca într-un partid să existe mai multe opinii, dar am greşit. 
Pentru că la 25 noiembrie în cadrul consiliului m-am ridicat şi am spus cum consider, am devenit duşmanul Dvs şi automat aţi dat indicaţia ca să fiu exclus ca membru în consiliul republican şi numit trădător. Asta înseamnă democraţie dle Preşedinte?”, a adăugat liberalul.

Amintim că şi vicepreşedintele Partidului Liberal Valeriu Munteanu a anunţat marţi, 11 decembrie, că părăseşte formaţiunea condusă de către Dorin Chirtoacă şi că va sprijini Blocul electoral ACUM, format din PAS şi PDA.

După o nouă rundă de negocieri dintre Partidul Liberal, Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Platforma Demnitate şi Adevăr, care a avut loc luni, 10 decembrie, situaţia a devenit tensionată în interiorul formaţiunii conduse de către Dorin Chirtoacă, după ce Valeriu Munteanu ar fi declarat că PL refuză să participe în alegeri alături de Blocul ACUM, format din PAS şi PDA, fapt negat de Mihai Ghimpu şi Dorin Chirtoacă.

Preşedintele de onoare al PL, Mihai Ghimpu, afirmă că despre participarea PL pe o listă electorală comună alături de PAS, PDA şi PLDM nici nu s-a discutat la Consiliul formaţiunii, iar din acest motiv nu poate fi vorba că PL a refuzat să facă parte din Blocul ACUM, aşa cum a invocat Valeriu Munteanu atunci când a anunţat că părăseşte partidul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite