Încă un jurnalist rus a fost reţinut la Aeroportul Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul rus Ilia Azarov a anunţat printr-un mesaj postat pe Facebook că a fost reţinut la Aeroportul Chişinău de poliţiştii de frontieră şi serviciile secrete din Republica Moldova.

Potrivit corespondentului special al portalului „Meduza”, Ilia Azarov, poliţiştii de frontieră şi reprezentanţii Serviciului de Informaţii şi Securitate l-au reţinut la plecarea spre Rusia. „Mi-au verificat lucrurile personale. Au citit interviul cu Năstase ( n.r. – Andrei Năstase, unul din organizatorii protestelor din PMAN). Au identificat persoanele cu care m-am întâlnit la Chişinău. Mi-au cerut să deschid telefonul şi calculatorul, dar am refuzat să le spun parola. Nu le-am permis să apeleze pe nimeni, mă ameninţau că mă vor aresta”, a relatat jurnalistul rus. 

Azarov a mai spus că după verificări, poliţiştii şi colaboratorii SIS i-au luat carneţelul în care îşi făcea notiţe şi înregistrările audio. Potrivit declaraţiilor jurnalistului, imediat după aceasta a primit înapoi calculatorul şi telefonul. „M-au trimis să urc la bordul avionului chiar dacă eu strigam că este ilegal şi este încălcată libertatea presei. Chiar şi colegii lor ucraineni, care au o atitudine ostilă faţă de jurnaliştii ruşi, se comportă mai bine”, a mai spus Ilia Azarov. 

Jurnalistul a realizat un interviu la Chişinău cu unul din liderii Platformei „DA”, Andrei Năstase, şi s-a întâlnit şi cu alţi organizatori ai protestului din centrul Capitalei. Menţionăm că şi o echipă de jurnalişti ruşi de la „Lifenews” a fost reţinută la începutul acestei săptămâni la Aeroportul Chişinău, fiindu-i interzis accesul în Republica Moldova. Ministerul rus al Afacerilor Externe a reacţionat, criticând dur acţiunile Chişinăului. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite