Încă un fost director ASP, vizat în dosarul blanchetelor pentru paşapoarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
asp

Încă un fost director al Agenţiei Servicii Publice este vizat în dosarul penal privind achiziţionarea blanchetelor pentru paşapoarte. Este vorba despre Vladislav Zara, la domiciliul căruia oamenii legii au efectuat percheziţii. Fostul director, care s-ar afla în prezent peste hotare, urmează să fie citat la Procuratură.

Contactată de IPN, procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanţii mass-media, a declarat că în urma percheziţiilor efectuate nu au fost depistate probe relevante cazului investigat.

Procurorii nu cunosc locul aflării fostului director ASP. Ştiu doar că acesta se află peste hotarele ţării. „În acest caz se va aplica procedura standard prevăzută de legislaţia procesual penală. Va fi expediata o citaţie la domiciliu acestuia de pe teritoriul Republicii Moldova. Ulterior se va proceda în funcţie de caz, dacă se va prezenta sau nu. La acest moment el încă nu are o calitate procesuală”, a precizat Mariana Cherpec.

Săptămâna trecută, oamenii legii au efectuat percheziţii la Agenţia Servicii Publice, iar ca urmare au fost reţinute 13 persoane, printre care şi fostul director, Sergiu Railean. Persoanele sunt bănuite că au majorat nejustificat cantitatea şi suma contractului pentru achiziţionarea blanchetelor cu tehnologii de personalizare pentru actele de identitate din sistemul naţional de paşapoarte, permise de conducere şi certificate de înmatriculare. Interesele întreprinderii de stat „CRIS Registru” şi ulterior ASP au fost prejudiciate cu peste 500 de milioane de lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite