„Nu sunt transfug şi nici trădător”. Încă un deputat a părăsit Partidul Democrat. Alianţa PSRM-PDM rămâne fără majoritate în Parlament?

„Nu sunt transfug şi nici trădător”. Încă un deputat a părăsit Partidul Democrat. Alianţa PSRM-PDM rămâne fără majoritate în Parlament?

FOTO zdg.md

Deputatul Vladimir Andronachi a anunţat vineri, 14 august, că părăseşte fracţiunea parlamentară a PDM, însă a precizat că nu pleacă şi din partid. Deputatul a subliniat că este gata să revină în fracţiunea democraţilor după ce Pavel Filip renunţă la funcţia de preşedinte al PDM. Andronachi a dat asigurări că în continuare va sprijini Guvernul Chicu şi majoritatea parlamentară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deputatul PAS Mihai Popşoi sugerează, într-o postare pe Facebook, că Andronachi a părăsit PDM cu intenţia de a adera la PSRM. 

„Astăzi, cu regret, declar că părăsesc fracţiunea Partidului Democrat. Este o decizie asumată şi determinată de lipsa unui proces democratic şi deschis în cadrul fracţiunii şi a partidului. Mi-am dedicat o mare parte din viaţa activă, timp, efort şi abnegaţie Partidului Democrat, pentru ca la ziua de azi să fiu marginalizat şi lipsit de posibilitatea de a-mi expune opinia şi de a contribui constructiv la identificarea celor mai bune soluţii pentru cetăţeni şi ţara noastră în diverse domenii”, a declarat Vladimir Andronachi.

Acesta a subliniat că nu este „ransfug şi nici trădător”. 

„Spre regret, astăzi, anume conducerea actuală a Partidului Democrat reprezintă cea mai mare problemă a partidului. Un grup minoritar, în frunte cu Pavel Filip, a capturat orice proces decizional în interiorul partidului şi acţionează exclusiv în interese proprii şi subiective. Din cauza lui Pavel Filip, Partidul Democrat care avea cel mai mare număr de primari şi era a doua cea mai mare fracţiune parlamentară, a ajuns să nu conteze nici în ţară şi nici în parlament. Eu nu plec din Partidul Democrat, pentru că asta este casa şi familia mea. Eu cred în Partidul Democrat, dar nu cu Pavel Filip în calitate de preşedinte de partid”, a afirmat deputatul.


 
 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: