În sarcina noului ministru al Economiei se află stoparea scurgerilor de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Noul ministru al economiei şi infrastructurii, Vadim Brînzan, a fost prezentat personalului ministerului astăzi, 17 iunie, de către premierul Maia Sandu. În prezentarea făcută, Maia Sandu a precizat că noul ministru are experienţă de lucru în SUA, de unde va aduce bune practici care pot fi implementate în Republica Moldova, transmite IPN.

„Sper ca dumneavoastră, împreună cu el, să faceţi lucrurile în interesul cetăţeanului”, a spus Maia Sandu în adresarea către angajaţii Ministerului Economiei şi Infrastructurii.

Prim-ministrul a precizat că în sarcina lui Vadim Brînzan se află stoparea scurgerii de bani publici şi crearea unui mediu propice pentru dezvoltarea economiei.

Vadim Brînzan a declarat că direcţiile principale de activitate sunt deconspirarea tuturor tranzacţiilor ilegale, demonopolizarea şi construirea unei economii competitive, deetatizarea care să atragă investiţii străine, inclusiv în companiile de stat şi dezvoltarea reală a economiei.

Vadim Brînzan are 48 de ani, este absolvent al Universităţii Harvard, iar din anul 2000 până în prezent a activat la mai multe instituţii financiar bancare din Statele Unite ale Americii. Vorbeşte fluent limbile română, rusă şi engleză.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite