În şapte municipii alegerile au fost câştigate din primul tur

În şapte municipii alegerile au fost câştigate din primul tur

Alegerile în şapte municipii din ţară au fost câştigate din primul tur. Printre acestea se numără Bălţi, Comrat, Cahul, Ungheni, Orhei, Ceadâr-Lunga şi Străşeni. În patru municipii, peste două săptămâni va fi organizat al doilea tur de scrutinul, transmite IPN.

Potrivit datelor preliminare, în municipiul Bălţi, a învins candidatul Partidului Politic Partidul Nostru, Renato Usatîi. Acesta a acumulat 61,93% din voturi, iar contracandidatul său Alexandr Nesterovschi de la Partidul Socialiştilor – 16,21%.

În municipiul Comrat, a învins detaşat, cu 94,58% din sufragii, candidatul PSRM, Serghei Anastasov. Contracandidatul său de la Partidul Politic Şor, Galina Chireacova, a acumulat 5,42% din voturi.

O situaţie similară a fost şi în municipiul Ceadîr-Lunga, unde candidatul PSRM, Anatoli Topal, a acumulat 94,86%. Contracandidatul său de la Partidul Politic Şor, Mihail Mihalcenco, a acumulat 5,14% din voturi.

În municipiul Cahul a învins candidatul independent Nicolae Dandiş, care a obţinut 81,95% din voturi. Candidatul PSRM, Evgheni Osadcenco, a obţinut 11,62% din sufragii.

Şi în municipiul Orhei alegerile au fost câştigate din primul tur. Învingător este candidatul Partidului Politic Şor, Pavel Verejanu, care a acumulat 80,03%, iar contracandidatul său de la Blocul ACUM, Tatiana Pănuţă – 7,69%.

În municipiul Ungheni a învins candidatul independent Alexandru Ambros, cu 55,56%, iar candidatul Blocului electoral ACUM, Gheorghe Petic, a acumulat 15,54%.

Municipiul Străşeni a fost câştigat de candidatul independent Valentina Casian, cu 79,87%. Contracandidatul său de la PDM, Mihail Popa, a acumulat 11,17% din sufragii.

În alte patru municipii, pe 3 noiembrie va avea loc turul doi. În municipiul Chişinău lupta se va da între candidatul PSRM, Ion Ceban, care a acumulat 40,16%, şi candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase, care a obţinut 31,09%.

În municipiul Hânceşti lupta se va da între candidatul Partidului Democrat, Alexandru Botnari, care a acumulat 46,04%, şi candidatul Blocului electoral ACUM, Marcel Petruşan, care obţinut 32,92%.

În municipiul Soroca în turul doi se vor duela candidatul PSRM, Lilia Pilipeţchi, care a acumulat 34,87%, şi candidatul independent, Victor Său, care a obţinut 16,36% din sufragii.

În municipiul Edineţ, vor lupta candidatul independent Constantin Cojocari, care a acumulat 49,24%, şi Vitalei Cuţei de la PSRM, care a adunat 31,24% din voturi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: