În cazul alegerilor anticipate PLDM, PDM şi PL vor ajunge în opoziţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dacă nu vor vota noul cabinet de miniştri, după alegerile anticipate cele trei partide din AIE vor pleca în opoziţie FOTO Adevărul
Dacă nu vor vota noul cabinet de miniştri, după alegerile anticipate cele trei partide din AIE vor pleca în opoziţie FOTO Adevărul

Alegerea lui Iurie Leancă la funcţia de prim-ministru este ultima şansă de menţinere la putere a foştilor aliaţi politici. Însă în cazul în care alegerile anticipate vor avea loc, toate cele trei partide (PLDM, PDM, PL) vor ajunge în opoziţie. De această părere au fost mai mulţi invitaţi ai emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune PublikaTV, notează IPN.

Politologul Nicolae Ţveatcov, a menţionat că Iurie Leancă este ultima şansă a partidelor democratice de a se menţine la putere, dar nu crede că Leancă va fi votat joi, 30 mai, la funcţia de premier de către Parlament. „Declaraţiile politicienilor nu costă nimic. Cred că Guvernul Leancă va fi votat, dar cel puţin nu se va întâmpla joia aceasta. Aici mă gândesc că poate se câştigă timp pentru alegeri anticipate sau se întind negocierile pentru a acumula, totuşi, voturi”, a mai menţionat politologul.

Analistul politic Corneliu Ciurea, a specificat că în ambele cazuri, dacă îl votează sau nu pe Iurie Leancă la funcţia de premier, membrii foştii alianţe de guvernare riscă cu cariera. „Ei riscă să se aşeze pe băncile opoziţiei. Dacă nu reuşesc să partajeze bine instituţiile, atunci din nou cineva ar putea să câştige şi cineva nu. Dar nu cred că acum Vlad Filat este resemnat. Cred că alegerile anticipate nu ar fi o tragedie pentru Filat, el este foarte bine pe poziţie şi PLDM nu se teme de anticipate”, a adăugat analistul politic.

În acelaşi context, analistul politic, Arcadie Barbăroşie, a menţionat că, după părere sa, în urma negocierilor, Vlad Filat a decis să se prezinte într-o manieră care îl favorizează. Dacă acum vor fi alegeri anticipate, toate cele trei partide (PLDM, PDM, PL) merg în opoziţie.

Avocatul Teodor Cârnaţ, a spus că societatea încă nu cunoaşte cine vor fi noii miniştri, iar acest lucru îl pune pe gânduri. „Credeam că domnul Iurie Leancă se va întâlni cu reprezentanţi ai societăţii ca să vadă dacă anumite persoane merită să mai fie ministru. Nu s-a făcut acest lucru şi asta mă pune pe gânduri şi mă face să cred că acest guvern va fi ca şi precedentele”, a mai spus Teodor Cârnaţ.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite