Împrumutul cu BERD de restructurare a infrastructurii feroviare din R. Moldova se va semna în octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lei moldovenesti Moldova euro bancnote FOTO Shutterstock

Amendamentul nr. 2 la Acordul de împrumut dintre Republica Moldova şi BERD, în vederea realizării Proiectului de achiziţie a locomotivelor şi de restructurare a infrastructurii feroviare, va fi semnat în octombrie la Chişinău. Atunci este aşteptat în ţară directorul general BERD pentru Europa de Est şi Caucaz, Matteo Patrone, transmite IPN.

Potrivit ministrului Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, banii care vor fi alocaţi în urma semnării Amendamentului sunt adiţionali la cei 27,5 milioane de euro dedicaţi pentru reconstrucţia infrastructurii feroviare din ţară. „Începem săptămâna cu veşti bune. Planul de reabilitare a tronsonului de cale ferată Bender-Căuşeni-Basarabeasca-Etulia-Giurgiuleşti se conturează tot mai mult”, a scris Andrei Spînu pe pagina sa de Facebook.

Decretul privind iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Amendamentului nr. 2 la Acordul de împrumut dintre Republica Moldova şi BERD, în vederea realizării Proiectului de achiziţie a locomotivelor şi de restructurare a infrastructurii feroviare, a fost semnat de preşedinta Maia Sandu, luni, 27 septembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite