85 de secţii de votare vor fi deschise în străinătate pentru alegerile parlamentare noi din circumscripţia 50

0
Publicat:
Ultima actualizare:
alegeri

85 de secţii de votate vor fi deschise în străinătate pentru alegerile parlamentare noi din 20 octombrie din circumscripţia 50, la Vest de Republica Moldova. Lista a fost aprobată de Guvern, transmite IPN.

27 de secţii de votare vor fi deschise în incinta misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare ale Republicii Moldova. La acestea se adaugă 58 de secţii de votare suplimentare. Cele mai multe sunt în Italia (29 de secţii), România (12) şi Franţa (7). În celelalte state vor fi deschise între 1 şi 5 secţii de votare.

Numărul secţiilor de votare a fost stabilit în urma unei analize efectuate de MAEIE, în baza propunerilor misiunilor diplomatice, datelor deţinute de autorităţile publice centrale, precum şi celor obţinute din statele de reşedinţă. S-a luat în consideraţie şi numărul participanţilor la scrutinele anterioare.

Comisia Electorală Centrală a stabilit că suma care va fi cheltuită pentru organizarea unui nou scrutin parlamentar în ţările din Europa, circumscripţie câştigată de Maia Sandu pe 24 februarie, este de 8 milioane şi 332 de mii de lei, echivalentul a circa 404 mii de euro.

Concomitent cu alegerile din circumscripţia nr. 50 vor avea loc alegeri şi în alte trei circumscripţii: Circumscripţia 33 din Chişinău, unde alegerile au fost câştigate de către liderul PPDA, Andrei Năstase, care şi-a depus mandatul de deputat în favoarea funcţiei de ministru de Interne; Circumscripţia nr. 48, oraşul Slobozia, Tiraspol şi Bender, deputatul independent Viorel Melnic şi-a depus mandatul; Circumscripţia nr. 17, oraşul Nisporeni, fostul preşedinte PDM Vlad Plahotniuc şi-a depus mandatul.

În total, pentru organizarea alegerilor parlamentare noi în cele patru circumscripţii menţionate CEC va cheltui 11 milioane şi 931 mii de lei. 

Circumscripţia 17 - 228 mii de lei.

Circumscripţia 33 - 210 mii de lei.

Circumscripţia 48 - 872 mii de lei.

Circumscripţia 50 - 8 milioane şi 332 mii de lei.

Alte cheltuieli - 1 milion şi 894 mii de lei.

CEC a precizat că sumele financiare care vor fi cheltuite pentru alegerile noi din 20 octombrie provin din economiile rămase de la alegerile din 24 februarie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite