3 milioane de măşti vor fi cumpărate pentru alegerile din 1 noiembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
coronavirus Moldova (fotbalistul Sergiu Epureanu) fmf.md

La următoarea şedinţă de Guvern va fi aprobată decizia de alocare a resurselor financiare pentru procurarea a 3 milioane de măşti de protecţie. Acestea vor fi înmânate fiecărui alegător, participant la scrutinul electoral din 1 noiembrie şi 15 noiembrie, dacă va fi necesar. Despre aceasta a anunţat premierul Ion Chicu în cadrul la şedinţa cu şeful oficiului Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în Republica Moldova, Igor Pokanevych, transmite IPN.

Premierul a menţionat că această măsură va fi asigurată pentru a spori gradul de protecţie epidemiologică a cetăţenilor, dar şi pentru a contribui la asigurarea unei prezenţe sporite la scrutin. Eventualitatea desfăşurării repetate a turului 1 al alegerilor prezidenţiale pe motiv de prezenţă sub pragul stabilit de lege, de o treime din alegători, constituie un motiv serios de îngrijorare pentru Guvern şi poate avea consecinţe economice, sociale, dar şi epidemiologice, grave.

Igor Pokanevych a reiterat disponibilitatea de a susţine eforturile Guvernului în această perioadă dificilă.

Părţile s-au referit şi la necesitatea promovării active a campaniilor de informare pentru cetăţeni în scopul respectării măsurilor de protecţie. Totodată, s-a menţionat despre  aplicarea măsurilor necesare în ziua alegerilor din noiembrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite