26,5% dintre chişinăuieni ar vota pentru Ion Ceban, iar 21,4% - Andrei Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Nastase si Ion Ceban colaj

Dacă mâine ar avea loc alegeri pentru primarul general de Chişinău, 26,5% dintre chişinăuieni ar vota pentru candidatul PSRM, Ion Ceban, iar alţi 21,4% îl vor susţine pe Andrei Năstase, candidatul Blocului Electoral ACUM. Candidatul PL, Dorin Chirtoacă, fost primar, ar acumula 5,2% din voturile locuitorilor municipiului, transmite IPN.

Potrivit unui sondaj prezentat luni, 14 octombrie, de către Comunitatea WatcDog.MD şi CBS AXA, într-o conferinţă de presă la IPN, 8,7% dintre respondenţi au declarat că nu vor participa la vot. 17,6% dintre respondenţi sunt indecişi, iar 10,1% nu au dorit să spună numele candidatului pentru care îşi vor da votul.

Expertul WatchDog.MD Valeriu Paşa a menţionat că în precedentele două sondaje s-a constatat o creştere rapidă a numărului votanţilor lui Ion Ceban, iar în acest sondaj, care este al treilea, numărul votanţilor a scăzut. De pe altă parte, susţinătorii lui Andrei Năstase au crescut faţă de situaţia care a fost reflectată în sondajele trecute. Dorin Chirtoacă rămâne cu un scor neschimbat, iar Vladimir Cebotari (2,2%) este în scădere faţă de sondajul trecut.

În ceea ce priveşte votul pentru Consiliul municipal Chişinău, 29,8% dintre chişinăuieni vor vota echipa PSRM. 22,7% vor susţine echipa Blocului ACUM, iar 3% echipa PL. Mandate în CMC ar putea avea PDM, Partidul Şor şi PCRM.

Vasile Cantarji, sociolog CBS-AXA, a declarat că 74,6% dintre locuitorii municipiului au estimat că vor participa la alegerile de duminica viitoare. Diferenţe notabile între bărbaţi şi femei nu sunt. Vorbitorii de limba română manifestă un interes mai sporit pentru alegeri, faţă de vorbitorii de limba rusă. Faţă de primul sondaj, prezentat acum o lună, a sporit ponderea celor care neapărat vor participa la alegeri.

Interviurile au fost realizate la telefon şi în teren. Marja de eroare este de +/-4,7%. Datele au fost colectate în perioada 5-13 octombrie.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite