14 deputaţi PCRM părăsesc fracţiunea şi creează Platforma „Pentru Moldova”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de deputaţi comunişti în frunte cu Violeta Ivanov au anunţat luni dimineaţa că părăsesc fracţiunea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova. Este vorba despre 14 parlamentari comunişti, care au anunţat că lansează aşa-numita Platformă Social-Democratică „Pentru Moldova”.

Cei 14 deputaţi au organizat o conferinţă de presă în dimineaţa zilei când preşedintele Nicolae Timofti intenţionează să propună Parlamentului candidatura pentru funcţia de prim-ministru. Totodată, luni dimineaţa fostul prim-vicepreşedinte al Parlamentului şi fost deputat democrat Vladimir Plahotniuc a anunţat că revine în politică.

„Îi am alături de mine pe colegii mei pe care îi cunosc de ani de zile. Împreună reprezentăm un grup de 14 deputaţi din Parlamentul Republicii Moldova. Ne-am adunat astăzi aici pentru a transmite un mesaj important. O decizie istorică. O decizie prin care oferim o şansă Moldovei. Avem nu doar dreptul, dar şi obligaţia de a întreprinde măsuri radicale. Considerăm că politicienii trebuie să se trezească. Toţi deputaţii trebuie să avem un obiectiv comun. Anunţăm că 14 deputaţi părăsim fracţiunea PCRM şi formăm Platforma Social-Democratică Pentru Moldova”, a declarat Violeta Ivanov.

Din grupul deputaţilor care au părăsit rândurile comuniştilor se numără Violeta Ivanov, Galina Balmoş, Anatolie Zagorodnîi, Victor Mîndru, Alexandru Banicov, Boris Golovin, Sergiu Stati, Igor Vremea, Vladimir Vitiuc, Artur Reşetnicov, Petru Porcescu, Anatolie Gorilă, Corneliu Mihalachi şi Elena Gudumac.

După această decizie, PCRM va fi reprezentant în Parlament de şapte deputaţi: Vladimir Voronin, Inna Şupac, Oleg Reidman, Maria Postoico, Vasilii Panciuc, Oxana Domenti şi Elena Bodnarenco.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite