Judocani din România la Memorialul "Ion Badrajan" din Sângerei

Judocani din România la Memorialul

În orașul Sângerei (120 km distanță de la Chișinău) a avut loc ediția a doua a turneului internațional de judo, Memorial "Ion Badrajan", cu participarea juniorilor de 13-15 ani. La eveniment și-au confirmat participarea circa 150 luptători din cinci țări. Pe cele două saltele, instalate în holul și pe scena casei raionale de cultură, au concurat judoca veniți din Iași și Bacău (România), Moscova (Rusia), Moghiliov și

Republica Moldova: Şase partide ar intra în viitorul parlament, arată un nou sondaj de opinie

Republica Moldova: Şase partide ar intra în viitorul parlament, arată un nou sondaj de opinie

Şase partide ar putea intra în Parlament în urma alegerilor anticipate din 28 noiembrie, arată ultimul sondaj de opinie dat publicităţii astăzi la Chişinău. Pe lângă cele cinci partide parlamentare - PCRM, PLDM, PD, PL şi AMN, ar accede, în premieră, şi Partidul Umanist (PUM), condus de fostul şef al Securităţii, Valeriu Pasat. Cel puţin aşa reiese din studiul realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Moldova,

Judocanul moldovean Victor Scvorțov a cucerit o medalie de bronz la Campionatul European

Judocanul moldovean Victor Scvorțov a cucerit o medalie de bronz la Campionatul European

După o pauză de mai multe luni, în care luptătorii moldoveni de stil judo nu au obținut nici o medalie în cadrul competițiilor internaționale oficiale, sportivul din orașul Tighina, Victor Scvorțov, a "spart ghiața", reușind să urce pe treapta a treia a podiumului de premiere, la campionatul European de tineret, Under-23, care s-a încheiat la Saraevo (Bosnia Herțegovina).

Cel mai luminos Crăciun la Chișinău

Cel mai luminos Crăciun la Chișinău

În acest an sărbătorile chișinăuinenilor vor fi mai luminoase decât în alți ani. Cu doar câteva zile înainte de alegerile parlamentare, programate pentru 28 noiembrie, angajații Lumteh lucrează de zor pentru a instala ultimele beculețe. Spre deosebire de anii anteriori, când startul la iluminatul de Sărbători se dădea în ajunul Revelionul, anul acesta edilii au decis sa facă acest pas cu o lună mai devreme. Mai mult, în acest

Cunoscutul antrenor Gabi Stan poate reveni la Zimbru Chișinău

Cunoscutul antrenor Gabi Stan poate reveni la Zimbru Chișinău

Suporterii echipei Zimbru Chișinău au ajuns la capătul răbdării. Unul din cele mai galonate cluburi din fotbalul moldovenesc a fost învins în cadrul etapei a 17-a a campionatului republican, Divizia Națională de vicecampioana Iskra-Stal Râbnița (0-1), în propriul fief, iar susținătorii echipei "galben-verzilor" au cerut, după încheierea meciului, demisia actualului antrenor principal Ivan Tabanov.

Chișinău: Ghimpu a plecat într-o vizită-fulger la Padova, Italia

Chișinău: Ghimpu a plecat într-o vizită-fulger la Padova, Italia

În după-amiază zilei de duminică, 21 noiembrie, președintele interimar al Republicii Moldova Mihai Ghimpu a plecat la Padova, Italia, unde este preconizată o întrunire electorală cu cetăţenii moldoveni stabiliți în Italia. Vizita-fulger a lui Ghimpu va dura numai câteva ore întrucât luni dimineață acesta trebuie să fie prezent la Chișinău, afirmă Valeriu Rusu, șeful serviciului de presă al Președinției.

Alegeri parlamentare: Vladimir Ţurcan, liderul Partidului „Moldova Unită”, a fost rănit într-un accident rutier

Alegeri parlamentare: Vladimir Ţurcan, liderul Partidului „Moldova Unită”, a fost rănit într-un accident rutier

Deputatul Vladimir Ţurcan, liderul Partidului „Moldova Unită", formaţiune politică inclusă în buletinul de vot pentru scrutinul din 28 noiembrie, este internat la Spitalul de Urgenţă din Chişinău cu fractură de bazin, după ce maşina în care se întorcea ieri-seara de la o întâlnire cu alegătorii s-a răsturnat pe şosea în apropiere de oraşul Drochia, din nordul republicii.

Chișinău: Buletinele de vot vor avea un metru lungime

Chișinău: Buletinele de vot vor avea un metru lungime

Sâmbătă-seara, 20 noiembrie, a început procesul de tipărire a buletinelor de vot pentru scrutinul din 28 noiembrie. Acestea vor avea aproape un metru lungime. La alegerile parlamentare din acest an concurează 20 de partide și 19 candicați independenți din care cauză buletinul de vot va avea 94,5 cm lungime, cu aproape jumătate de metru mai lung decât în alți ani.

O declaraţie făcută ieri de prim-ministrul Natalia Gavriliţa atrage atenţia în contextul dezvoltării frontului de ameninţări ruseşti. A spus că „este foarte îngrijorată” de faptul că Rusia ar putea să-şi continue ofensiva din sudul Ucrainei şi să invadeze şi teritoriul Republicii Moldova.

acum 15 zile · comentarii (18)

Ceea ce veţi citi mai jos pare neverosimil. Cum să creadă cineva astăzi, când fanfarele cântă triumful „integrării europene” al Chişinăului, liderii Republicii Moldova fac poze cu toţi oficialii continentului, iar drapelele europene flutură în capitala republicii, că dincolo de acest tabloul se ascunde şi o realitate care desfinde nu doar percepţiile noastre, dar şi bunul simţ.

luna trecuta · comentarii (49)

Transmiterea chestionarului(n.a. de aderare la UE) de către R.Moldova este un doar un pas în direcţia corectă şi mai este mult până la obţinerea statutului de candidat, ca să nu mai vorbim de aderare, mi-a declarat, într-un interviu, analistul politic Victor Ciobanu.

acum 3 luni · comentarii (14)

Armata moldavă este pregătită cu brio să reziste unui asalt din partea actorilor secesionişti din Transnistria, dar este foarte greu de crezut că dacă Ucraina va fi îngenuncheată, R.Moldova poate rezista unei invazii ruseşti, mi-a declarat, întru-un interviu, fostul ministru al Apărării din R.Moldova, Anatol Şalaru.

acum 3 luni · comentarii (9)

Cu puţin timp înainte de împlinirea a două luni de  la invazia militară rusă în Ucraina, Moscova a dispus ca necunoscutul general Rustam Minnekayev, interimar la comanda Dictrictului Militar Central - cel mai mare din Rusia, cu suprafaţa de 7.060.000 de kilometri pătraţi = 40 % din teritoriul Federaţiei Ruse şi cu o populaţie de 54,9 milioane de oameni = 39% din aceea a statlui rus - să precizeze noul obiectiv strategic al imperiului răsăritean.

acum 4 luni · comentarii (8)

Semnarea de către cele trei state din Parteneriatul Estic (n.a. Ucraina, R.Moldova şi Georgia) a cererilor de aderare la UE reprezintă un gest politic bun, care dă bine la public, dar nu va fi urmat foarte rapid de primirea statutului de ţară candidat, mi-a declarat, într-un interviu, jurnalistul Victor Nichituş. Acesta este jurnalist în Republica Moldova şi lucrează în presa de la Chişinău din anul 1994.

acum 5 luni · comentarii (0)

Putin a anexat Crimeea cu argumentul că este teritoriu rusesc, iar acolo trăiesc ruşi. Este exact argumentul cu care România ar trebui nu să anexeze, ci să apere teritoriul Republicii Moldova, de o posibilă invazie rusească. Iar această intenţie ar trebui anunţată public, încă de acum, după o consultare cu aliaţii din NATO şi UE.

acum 6 luni · comentarii (55)

Despre morţi, numai de bine: Dodon, Filip, Năstase… Dacă plecarea lui Pavel Filip, fostul premier, din conducerea PDM nu a lăsat nici o urmă, nici de regret nici de relevanţă politică, anunţul făcut de Igor Dodon luni, 18 octombrie, privind retragerea sa din funcţia de Preşedinte al PSRM şi demisia din Parlament are o cu totul altă semnificaţie.

acum 10 luni · comentarii (5)

Republica Moldova, sub guvernul pro-occidental al Maiei Sandu, a trecut serios la treabă: a refăcut relaţiile internaţionale, şefi de stat şi de guverne europeni sunt săptămânal la Chişinău, în timp ce acordurile internaţionale de finanţare determinate de reforme au luat locul livrărilor de vaccinuri ca ajutor pentru combaterea pandemiei.

acum 10 luni · comentarii (36)

O ştire DW ne informează că a fost declanşat mecanismul de demitere a procurorului general al Republicii Moldova. Anunţul a fost făcut de noul ministru al Justiţiei Sergiu Litvinenco după şedinţa de marţi a Consiliului Suprem de Securitate. Conform aceleiaşi surse, Natalia Gavriliţa, şefa guvernului de la Chişinău, a spus că procurorul general va fi demis.

acum 11 luni · comentarii (0)

Chişinăul a trecut, după 1 septembrie, printr-un moment dificil şi extrem de costisitor ca imagine, care a reprezentat şi botezul noului vicepremier pentru reintegrare, Vlad Kulminski, şi a testat şi relaţia cu Rusia, creionată în celebra şi intempestiva vizită a lui Dmitri Kozak la Chişinău, care a transmis elementele pactului tacit de neagresiune.

acum 11 luni · comentarii (12)

Rezultatele excepţionale ale Partidului Acţiune şi Solidaritate din Republica Moldova, al preşedintei Maia Sandu, a produs la Bucureşti un val de euforie atât în rândul elitelor politice, cât şi în cele ale publicului. Rezultatele PAS au relansat, la Bucureşti, o discuţie despre strategia românească în Moldova şi tratamentul aplicat, în trecut, agendei reformatoare a Maiei Sandu.

acum 1 an · comentarii (27)

La un an de la otrăvirea lui Navalnîi cu Novichok, vineri, 20 august, Cancelarul german Angela Merkel a avut ultima discuţie cu preşedintele Vladimir Putin din poziţie oficială, cu nici o lună înainte de părăsirea funcţiei de Cancelar, după 16 ani. Întâlnirea contondentă, timp de 3 ore, a cuprins toate temele controversate şi de divergenţă între cei doi lideri, cele două state, Occident şi Rusia, deopotrivă.

acum 12 luni · comentarii (43)

Nici nu au preluat bine miniştrii Guvernului Gavriliţă posturile şi la Chişinău a descins şeful adjunct al administraţiei prezidenţiale a lui Vladimir Putin, Dmitri Kozak, noul responsabil (după plecarea lui Vladislav Surkov) pentru spaţiul post sovietic, conflictele îngheţate inclusiv conflictul din Estul Ucrainei şi din raioanele de răsărit ale Republicii Moldova, în stânga Nistrului.

acum 1 an · comentarii (63)

Uniunea Europeană are nevoie de Republica Moldova, de pro-europenismul ei, atunci când există o dorinţă autentică de a construi şi a păstra o agendă curajoasă şi reformistă, a declarat, într-un interviu acordat pentru PressHUB, vicepreşedintele Delegaţiei la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova, europarlamentarul USRPLUS, Ramona Strugariu.

acum 1 an · comentarii (23)

Jocul s-a sfârşit. Alegerile generale anticipate din Republica Moldova au avut loc în ziua finalei Campionatului European de fotbal. Iar rezultatele au marcat victoria anunţată cu o majoritate indubitabilă, en fanfare, fără drept de apel, a PAS, partidul pro-prezidenţial al Maiei Sandu.

acum 1 an · comentarii (83)

Duminică, 11 Iulie 2021, se desfăşoară alegerile parlamentare anticipate în Republica Moldova. Pentru alegători contează un singur punct din programul electoral: relaţiile cu Uniunea Europeană, respectiv cu Rusia, care pot genera sau nu dezvoltarea economică şi bunăstare în Republica Moldova. Diaspora moldovenească are un singur mesaj pentru părinţii şi bunicii de acasă: Votaţi Europa!

acum 1 an · comentarii (21)
Postari Recente
Modifică Setările