Moldovenii care şi-au găsit calea în islam

Moldovenii care şi-au găsit calea în islam

Soţii Eduard (29 de ani) şi Corina (24 de ani) au decis în urmă cu câţiva ani să renunţe la religia creştin-ortodoxă şi să treacă la cea musulmană. Cei doi, dar şi copilul lor în vârstă de trei ani, se roagă de cinci ori pe zi, ţin post, îşi donează o parte din bani sărmanilor şi merg în pelerinaj, când au ocazia, în ţările arabe.

Soţia şefului Securităţii de la Tiraspol a venit la întâlnire cu ambasadorul Rusiei la Chişinău

Soţia şefului Securităţii de la Tiraspol a venit la întâlnire cu ambasadorul Rusiei la Chişinău

Galina Antiufeeva, deputat în sovietul suprem de la Tiraspol şi soţia şefului Securităţii din „republica moldovenească nistreană“, generalul Vladimir Antiufeev, a participat azi la Chişinău la o reuniune a reprezentanţilor asociaţiilor ruseşti. La întrunire, neanunţată presei, a fost prezent şi ambasadorul Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Valeri Kuzmin.

Fiul lui Gaddafi a fost la Chişinău în luna ianuarie. Potrivit Publika TV, el a fost la inaugurarea unei expoziţi de pictură

Fiul lui Gaddafi a fost la Chişinău în luna ianuarie. Potrivit Publika TV, el a fost la inaugurarea unei expoziţi de pictură

Seif Al-Islam Gaddafi, fiul dictatorului libian, a fost în Republica Moldova la data de 19 ianuarie. Deputaţii moldoveni au discutat astăzi aprins despre această vizită neaşteptată. Potrivit Publika TV, fiul lui Gaddafi a fost la inaugurarea expoziţiei Nicoletei Stati, fiica miliardarului moldovean Anatol Stati care are afaceri cu petrol în Orientul Mijlociu.

Republica Moldova: Buget de austeritate în 2011. Două treimi din bani vor fi cheltuiți pentru educație, sănătate, protecție socială și salariile bugetarilor

Republica Moldova: Buget de austeritate în 2011.  Două treimi din bani vor fi cheltuiți pentru educație, sănătate, protecție socială și salariile bugetarilor

Din cele 32,6 miliarde de lei, suma totală a cheltuielilor programate în proiectul Legii bugetului, doar 15% sunt pentru investiţii şi dezvoltare economică. Proiectul Legii bugetului public pentru 2011, intrat în dezbateri la Guvern, prevede cheltuieli de 32,6 miliarde de lei, cu 3,3 miliarde mai mult faţă de anul trecut.

Transmiterea chestionarului(n.a. de aderare la UE) de către R.Moldova este un doar un pas în direcţia corectă şi mai este mult până la obţinerea statutului de candidat, ca să nu mai vorbim de aderare, mi-a declarat, într-un interviu, analistul politic Victor Ciobanu.

acum 3 zile · comentarii (12)

Armata moldavă este pregătită cu brio să reziste unui asalt din partea actorilor secesionişti din Transnistria, dar este foarte greu de crezut că dacă Ucraina va fi îngenuncheată, R.Moldova poate rezista unei invazii ruseşti, mi-a declarat, întru-un interviu, fostul ministru al Apărării din R.Moldova, Anatol Şalaru.

acum 20 zile · comentarii (9)

Cu puţin timp înainte de împlinirea a două luni de  la invazia militară rusă în Ucraina, Moscova a dispus ca necunoscutul general Rustam Minnekayev, interimar la comanda Dictrictului Militar Central - cel mai mare din Rusia, cu suprafaţa de 7.060.000 de kilometri pătraţi = 40 % din teritoriul Federaţiei Ruse şi cu o populaţie de 54,9 milioane de oameni = 39% din aceea a statlui rus - să precizeze noul obiectiv strategic al imperiului răsăritean.

acum 30 zile · comentarii (8)

Semnarea de către cele trei state din Parteneriatul Estic (n.a. Ucraina, R.Moldova şi Georgia) a cererilor de aderare la UE reprezintă un gest politic bun, care dă bine la public, dar nu va fi urmat foarte rapid de primirea statutului de ţară candidat, mi-a declarat, într-un interviu, jurnalistul Victor Nichituş. Acesta este jurnalist în Republica Moldova şi lucrează în presa de la Chişinău din anul 1994.

acum 3 luni · comentarii (0)

Putin a anexat Crimeea cu argumentul că este teritoriu rusesc, iar acolo trăiesc ruşi. Este exact argumentul cu care România ar trebui nu să anexeze, ci să apere teritoriul Republicii Moldova, de o posibilă invazie rusească. Iar această intenţie ar trebui anunţată public, încă de acum, după o consultare cu aliaţii din NATO şi UE.

acum 4 luni · comentarii (55)

Despre morţi, numai de bine: Dodon, Filip, Năstase… Dacă plecarea lui Pavel Filip, fostul premier, din conducerea PDM nu a lăsat nici o urmă, nici de regret nici de relevanţă politică, anunţul făcut de Igor Dodon luni, 18 octombrie, privind retragerea sa din funcţia de Preşedinte al PSRM şi demisia din Parlament are o cu totul altă semnificaţie.

acum 7 luni · comentarii (5)

Republica Moldova, sub guvernul pro-occidental al Maiei Sandu, a trecut serios la treabă: a refăcut relaţiile internaţionale, şefi de stat şi de guverne europeni sunt săptămânal la Chişinău, în timp ce acordurile internaţionale de finanţare determinate de reforme au luat locul livrărilor de vaccinuri ca ajutor pentru combaterea pandemiei.

acum 8 luni · comentarii (36)

O ştire DW ne informează că a fost declanşat mecanismul de demitere a procurorului general al Republicii Moldova. Anunţul a fost făcut de noul ministru al Justiţiei Sergiu Litvinenco după şedinţa de marţi a Consiliului Suprem de Securitate. Conform aceleiaşi surse, Natalia Gavriliţa, şefa guvernului de la Chişinău, a spus că procurorul general va fi demis.

acum 8 luni · comentarii (0)

Chişinăul a trecut, după 1 septembrie, printr-un moment dificil şi extrem de costisitor ca imagine, care a reprezentat şi botezul noului vicepremier pentru reintegrare, Vlad Kulminski, şi a testat şi relaţia cu Rusia, creionată în celebra şi intempestiva vizită a lui Dmitri Kozak la Chişinău, care a transmis elementele pactului tacit de neagresiune.

acum 9 luni · comentarii (12)

Rezultatele excepţionale ale Partidului Acţiune şi Solidaritate din Republica Moldova, al preşedintei Maia Sandu, a produs la Bucureşti un val de euforie atât în rândul elitelor politice, cât şi în cele ale publicului. Rezultatele PAS au relansat, la Bucureşti, o discuţie despre strategia românească în Moldova şi tratamentul aplicat, în trecut, agendei reformatoare a Maiei Sandu.

acum 10 luni · comentarii (27)

La un an de la otrăvirea lui Navalnîi cu Novichok, vineri, 20 august, Cancelarul german Angela Merkel a avut ultima discuţie cu preşedintele Vladimir Putin din poziţie oficială, cu nici o lună înainte de părăsirea funcţiei de Cancelar, după 16 ani. Întâlnirea contondentă, timp de 3 ore, a cuprins toate temele controversate şi de divergenţă între cei doi lideri, cele două state, Occident şi Rusia, deopotrivă.

acum 9 luni · comentarii (43)

Nici nu au preluat bine miniştrii Guvernului Gavriliţă posturile şi la Chişinău a descins şeful adjunct al administraţiei prezidenţiale a lui Vladimir Putin, Dmitri Kozak, noul responsabil (după plecarea lui Vladislav Surkov) pentru spaţiul post sovietic, conflictele îngheţate inclusiv conflictul din Estul Ucrainei şi din raioanele de răsărit ale Republicii Moldova, în stânga Nistrului.

acum 9 luni · comentarii (63)

Uniunea Europeană are nevoie de Republica Moldova, de pro-europenismul ei, atunci când există o dorinţă autentică de a construi şi a păstra o agendă curajoasă şi reformistă, a declarat, într-un interviu acordat pentru PressHUB, vicepreşedintele Delegaţiei la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova, europarlamentarul USRPLUS, Ramona Strugariu.

acum 11 luni · comentarii (23)

Jocul s-a sfârşit. Alegerile generale anticipate din Republica Moldova au avut loc în ziua finalei Campionatului European de fotbal. Iar rezultatele au marcat victoria anunţată cu o majoritate indubitabilă, en fanfare, fără drept de apel, a PAS, partidul pro-prezidenţial al Maiei Sandu.

acum 10 luni · comentarii (83)

Duminică, 11 Iulie 2021, se desfăşoară alegerile parlamentare anticipate în Republica Moldova. Pentru alegători contează un singur punct din programul electoral: relaţiile cu Uniunea Europeană, respectiv cu Rusia, care pot genera sau nu dezvoltarea economică şi bunăstare în Republica Moldova. Diaspora moldovenească are un singur mesaj pentru părinţii şi bunicii de acasă: Votaţi Europa!

acum 11 luni · comentarii (21)
Postari Recente
Modifică Setările