EXCLUSIV Oficial, Vlad Plahotniuc este milionar doar în lei moldoveneşti

EXCLUSIV Oficial, Vlad Plahotniuc este milionar doar în lei moldoveneşti

Controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, introdus sâmbătă cu numărul doi pe lista electorală a Partidului Democrat, despre care presa a scris că ar fi miliardar, este, oficial, doar milionar în lei şi nu deţine nicio afacere, cont în bancă sau hârtii de valoare. Cel puţin aşa reiese din declaraţia sa de avere, obţinută în exclusivitate de „Adevărul", care ar urma să fie făcută publică mâine, după aprobarea de cătr

Judocani din România la Memorialul "Ion Badrajan" din Sângerei

Judocani din România la Memorialul

În orașul Sângerei (120 km distanță de la Chișinău) a avut loc ediția a doua a turneului internațional de judo, Memorial "Ion Badrajan", cu participarea juniorilor de 13-15 ani. La eveniment și-au confirmat participarea circa 150 luptători din cinci țări. Pe cele două saltele, instalate în holul și pe scena casei raionale de cultură, au concurat judoca veniți din Iași și Bacău (România), Moscova (Rusia), Moghiliov și

Republica Moldova: Şase partide ar intra în viitorul parlament, arată un nou sondaj de opinie

Republica Moldova: Şase partide ar intra în viitorul parlament, arată un nou sondaj de opinie

Şase partide ar putea intra în Parlament în urma alegerilor anticipate din 28 noiembrie, arată ultimul sondaj de opinie dat publicităţii astăzi la Chişinău. Pe lângă cele cinci partide parlamentare - PCRM, PLDM, PD, PL şi AMN, ar accede, în premieră, şi Partidul Umanist (PUM), condus de fostul şef al Securităţii, Valeriu Pasat. Cel puţin aşa reiese din studiul realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor din Moldova,

Judocanul moldovean Victor Scvorțov a cucerit o medalie de bronz la Campionatul European

Judocanul moldovean Victor Scvorțov a cucerit o medalie de bronz la Campionatul European

După o pauză de mai multe luni, în care luptătorii moldoveni de stil judo nu au obținut nici o medalie în cadrul competițiilor internaționale oficiale, sportivul din orașul Tighina, Victor Scvorțov, a "spart ghiața", reușind să urce pe treapta a treia a podiumului de premiere, la campionatul European de tineret, Under-23, care s-a încheiat la Saraevo (Bosnia Herțegovina).

Cel mai luminos Crăciun la Chișinău

Cel mai luminos Crăciun la Chișinău

În acest an sărbătorile chișinăuinenilor vor fi mai luminoase decât în alți ani. Cu doar câteva zile înainte de alegerile parlamentare, programate pentru 28 noiembrie, angajații Lumteh lucrează de zor pentru a instala ultimele beculețe. Spre deosebire de anii anteriori, când startul la iluminatul de Sărbători se dădea în ajunul Revelionul, anul acesta edilii au decis sa facă acest pas cu o lună mai devreme. Mai mult, în acest

Cunoscutul antrenor Gabi Stan poate reveni la Zimbru Chișinău

Cunoscutul antrenor Gabi Stan poate reveni la Zimbru Chișinău

Suporterii echipei Zimbru Chișinău au ajuns la capătul răbdării. Unul din cele mai galonate cluburi din fotbalul moldovenesc a fost învins în cadrul etapei a 17-a a campionatului republican, Divizia Națională de vicecampioana Iskra-Stal Râbnița (0-1), în propriul fief, iar susținătorii echipei "galben-verzilor" au cerut, după încheierea meciului, demisia actualului antrenor principal Ivan Tabanov.

Vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Chişinău - prima de la preluarea mandatului în Republica Moldova şi prima vizită oficială după preluarea mandatului de preşedinte de către doamna Maia Sandu – a avut în program exclusiv întâlnirea, felicitarea şi discuţiile tete a tete şi în cadrul delegaţilor plus declaraţiile de presă.

acum 17 zile · comentarii (13)

Vizita preşedintelui României Klaus Iohannis la Chişinău este una firească după cinci ani de răceală ca urmare a poziţiilor anti-româneşti ale fostului preşedinte al R.Moldova, Igor Dodon, şi imagologic are rolul de a scoate simbolic din izolarea diplomatică statul frate dintre Prut şi Nistru la începutul mandatului preşedintelui recent învestit Maia Sandu.

acum 18 zile · comentarii (14)

Alegerile prezidenţiale în Republica Moldova s-au încheiat. Maia Sandu, candidatul pro-european şi preşedintele PAS, a fost aleasă Preşedinte cu o majoritate zdrobitoare. Comisia Electorală Centrală va trimite dosarul alegerilor la Curtea Constituţională, care urmează să valideze rezultatul şi să o declare pe Maia Sandu Preşedinte ales.

acum 2 luni · comentarii (10)

Voturile acumulate în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova de către Renato Usatâi şi Ilan Shor, ultimul prin Violeta Ivanov, au migrat în turul 2 către Maia Sandu şi Igor Dodon. O analiză a datelor arată că electoratul lui Shor a votat masiv cu Maia Sandu, iar cel al lui Usatâi s-a împărţit aproximativ pe din două între cei doi candidaţi din turul 2.

acum 2 luni · comentarii (14)

Republica Moldova a revenit la normalitate. Alegerea Maiei Sandu ca Preşedinte la Chişinău este un pas spre revenirea Republicii Moldova la normalitate şi în matca firească a drumului de apropiere de Uniunea Europeană, SUA, România şi, îndeobşte Occident – inclusiv Ucraina lui Zelenski intră aici.

acum 2 luni · comentarii (101)

În euforia firească a celor ce au decis, cu voturile lor, schimbarea direcţiei de orientare geopolitică de la Chişinău, prin semnalarea dorinţei de apropiere de Uniunea Europeană, ar trebui să nu se uite că reacţia Kremlinului nu se va lăsa aşteptată. Asta va reaminti societăţii animate de proiectul Maia Sandu, că doar România, Patria Mamă, rămâne în situaţii de crize viitoare, reazemul necondiţionat al democraţiei din judeţele de peste Prut.

acum 2 luni · comentarii (11)

În cele ce urmează, vom analiza recenta activizare a comunicării publice a Federaţiei Ruse privind subiectul alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, programate pentru 1 noiembrie, pe baza a câteva materiale din presa şi blogosfera de la Chişinău, încercând să arătăm ramificaţiile locale ale acţiunilor Moscovei şi cum se constituie unii politicieni moldoveni pro-Igor Dodon în agenţi ruşi.

acum 3 luni · comentarii (26)

Ajutorul României pentru Republica Moldova, cel mai important dacă îl comparăm cu sprijinul oferit de alte state, s-a transformat într-o telenovelă din patru episoade a cărei regie a fost asigurată de către guvernarea coruptă, antieuropeană şi incompetentă din acest stat.

acum 8 luni · comentarii (31)

Igor Dodon ameninţă că va dărâma Curtea Constituţională din Republica Moldova cu ajutorul poporului, deoarece această instituţie i-a stricat planurile de aservire a statului românesc din stânga Prutului către Rusia printr-un contract de credit de 200 milioane de euro cu clauze neconstituţionale. Cutremurul de pe scena politică din Moldova face primele victime: Partidul Democrat, iar Dodon devine din ce în ce mai nervos.

acum 8 luni · comentarii (50)

Am asistat în ultimele două săptămâni, la Chişinău, la tentativa Preşedintelui pro-rus Igor Dodon de a îşi asigura o majoritate clară şi transparentă pentru a obţine realegerea în alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie. Iar această perspectivă a avut ca principală ţintă PDM, care s-a trezit sfâşiat după acest episod.

acum 11 luni · comentarii (5)

Igor Dodon şi socialiştii pro-ruşi se află din nou în faţa unei alegeri care e în măsură să agite spiritele şi să pună degetul pe rană, separând populaţia Republicii Moldova şi expunând contradicţiile dintre documentele PSRM şi actele guvernării pe care o susţin.

acum 11 luni · comentarii (9)

Regimul Dodon acumulează fără scrupule cea de a doua greşeală fatală. Într-un stat serios, cu un Parlament responsabil şi o opinie publică şi societate civilă vii, demisia responsabililor direcţi nu ar mai fi suficientă, ci ambele gafe ar fi scuturat din temelii Regimul Dodon în deplinătatea sa.

acum 11 luni · comentarii (93)
Modifică Setările