Deţinătorii de patente au şansa ca, timp de o lună, să scape de datoriile pentru poliţa de asigurare medicală

Deţinătorii de patente au şansa ca, timp de o lună, să scape de datoriile pentru poliţa de asigurare medicală

După ce mai mulţi mici întreprinzători au fost daţi în judecată pentru că nu au cumpărat poliţe medicale timp de trei ani, aceştia au o şansă să scape de sancţiuni. Termenul de achitare a primelor a fost extins de la 31 martie, la 31 aprilie. Dacă, până atunci vor procura poliţa de asigurare medicală pentru 2011, vor fi scutiţi de restanţele pentru anii precedenţi.

Vladimir Voronin despre panglica Sfântului Ghorghe: "Lui Palihovici îi stă în gât lenta asta. Să bea ceva ca s-o înghită!"

Vladimir Voronin despre panglica Sfântului Ghorghe:

Panglica Sfântului Gheorghe, împărțită la Chișinău în preajma zilei de 9 mai, atunci când se sărbătorește victoria comunismului asupra fascismului, stârnește reacții neașteptate din partea unor lideri politici. În timp ce liberalii și liberal-democrații sugerează că ar trebui promovate valorile naționale, liderul comunist Vladimir Voronin spune că „dacă le stă în gât, ar putea s-o înghită".

CHIȘINĂU: Fostul şef al Direcţiei Administrative a Audiovizualului, acuzat că ar fi extorcat 9 mii de dolari, a fost condamnat la 4 ani de închisoare

CHIȘINĂU: Fostul şef al Direcţiei Administrative a Audiovizualului, acuzat că ar fi extorcat 9 mii de dolari, a fost condamnat la 4 ani de închisoare

Decizia a fost luată astăzi de magistrații de la Judecătoria sectorului Centru. Terente Cherdivară a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare, pe un termen de probă de 3 ani. Deocamdată dosarul lui Gheorghe Gorincioi, fostul președinte al Consiliului Audiovizual, învinuit și el de corupție, se află pe masa procurorilor și nu se știe când va ajunge în instanță.

Valentina Buliga: „Nu avem şobolani în Partidul Democrat"

Valentina Buliga: „Nu avem şobolani în Partidul Democrat

Valentina Buliga, candidatul PD la funcţia de primar al Capitalei a reacţionat la declaraţia lui Vlad Filat, liderul PLDM spunând că în PD nu sunt şobolani. „Informaţiile sunt adevărate şi port răspundere pentru ele. Nu avem şobolani în Partidul Democrat", afirmă Valentina Buliga.Cele două partide s-au acuzat reciproc că-şi fură organizaţiile teritoriale.

Chişinău: Democraţii vor să facă ordine în Capitală

Chişinău: Democraţii vor să facă ordine în Capitală

Candidaţii Partidului Democrat şi-au prezentat acum câteva clipe platforma electorală pentru municipiul Chişinău. Valentina Buliga, înscrisă în cursa pentru fotoliul de primar, şi candidaţii pentru Consiliul Municipal, au vorbit oamenilor de pe o tribună amanajată în faţa Arcului de Triumf din centrul Capitalei.

Prin intermediul acestui material reluăm seria de articole tematice dedicate chestiunii transnistrene şi realităţilor social-politice, economice şi culturale din această regiune. Analiza de faţă se axează pe câteva aspecte esenţiale care, considerăm noi, necesită să fie dezbătute în spaţiul public în contextul lansării „pachetului atotcuprinzător pentru Moldova“ cu referire la reintegrarea Transnistriei în componenţa Republicii Moldova.

luna trecuta · comentarii (21)

Alegerile parlamentare de la 24 februarie 2019 sunt cruciale pentru viitorul Republicii Moldova, un stat falimentar la cheremul binomului PSRM-PDM, de rezultatul căruia depinde „drumul european al statului frate dintre Prut şi Nistru“.

acum 3 luni · comentarii (0)

A început şi campania electorală pentru alegerile generale din Republica Moldova, la 24 februarie 2019. O campanie lansată după ce numeroase şicane administrative şi cu relevanţă juridică au fost lansate, ba pentru înregistrarea sau nu a vreunui candidat, ba pentru propaganda pe net înainte de debutul campaniei, ba pentru candidaţi cu nume similar şi binecunoscutul joc de-a confuzia şi împărţirea voturilor pe anumite circumscripţii.

acum 3 luni · comentarii (7)

Ca de fiecare dată în campanie electorală apar cei mai unionişti dintre cei mai mari unionişti! Ei sunt cei cărora le aparţine unionismul şi numai lor, toţi ceilalţi sunt numai ofrande aruncate de păpuşar ca să le împiedice ascensiunea la puterea din Republica Moldova.

acum 3 luni · comentarii (1)

După o postare pe contul de Facebook a fostului prim-ministru ucrainean, Iulia Timoşenko cu privire la situaţia economică a ucrainenilor, site-ul rus de ştiri Sputnik (cu domeniul în Polonia: sputnik.pl) a realizat un articol prin care vrea să inducă ideea că situaţia economică grea din Ucraina este cauzată de Polonia.

acum 3 luni · comentarii (19)

Scurt şi la obiect. Celor care mi-aţi acorda votul vostru pentru Parlamentul Europei în mai 2019, vă cer să-l votaţi masiv pe George Simion, în locul meu.  Într-o Românie politică dată cu capul de pereţi, caracterul şi hotărârea de oţel ale lui George dau certitudinea împlinirii, o dată pentru totdeauna, a adevăratului nostru Proiect de Ţară: REUNIFICAREA.

acum 3 luni · comentarii (1)

Aproape un milion de moldoveni au devenit în ultimii 27 de ani şi cetăţeni ai României. Politica de acordare a cetăţeniilor se dovedeşte în realitate o bombă cu ceas întârziat căci a reuşit cu succes să facă ceea ce nici Stalin nu a reuşit: să scoată un milion de buni români din Republica Moldova.

acum 3 luni · comentarii (19)

Toţi privesc într-o notă pesimistă iminenta venire la conducere a Partidului Socialist din Republica Moldova, însă acesta va sosi şi cu lucruri bune: va colapsa total încrederea cetăţenilor în statul fictiv şi mafiot existent între Prut şi Nistru. S-ar putea să asistăm la ultimii săi ani de existenţă, poate chiar la ultimul an.

acum 4 luni · comentarii (22)

Alegerile parlamentare care se vor desfăşura pe 24 februarie 2019 transformă viaţa politică de la Chişinău într-un câmp de luptă electoral al formaţiunilor politice pro-europene şi pro-putiniste. Deşi campania electorală încă nu a început, binomul Dodon-Plahotniuc lucrează pentru consolidarea electoratelor ţintă, în contextul în care miza o reprezintă viitorul geopolitic al Republicii Moldova.

acum 4 luni · comentarii (2)

Pe 7 octombrie 1989, câteva zeci de tineri au ieşit în Piaţa Centrală din Chişinău şi au început să afişeze placarde cu următoarele înscrisuri: „Cerem alternativă PCUS!”, „Jos Constituţia stalinistă!”, „Jos limba rusă de stat!” etc. Miliţia RSSM a intervenit în forţă şi au avut loc ciocniri cu tinerii demonstranţi.

acum 5 luni · comentarii (1)

Alegerile parlamentare pentru viitorul plen al Republicii Moldova se vor desfăşura pe 24 februarie 2019, dar guvernarea PDM a oligarhului Vladimir Plahotniuc a furat de mult startul campaniei electorale, care încă nu a început.

acum 4 luni · comentarii (1)

În timpul vizitei în RSSM a Comisiei de la Moscova, condusă de E. N. Auelbekov, prim-vicepreşedintele Sovietului Suprem al URSS, Anatoli I. Lukianov, a telefonat, în cursul zilei de 7 septembrie 1989, la Comitetul Orăşenesc al PCM Tiraspol şi a discutat cu primul-secretar L. V. Ţurcan şi cu V. M. Râleakov, liderul OSTK şi co-preşedintele Comitetului republican de grevă, despre situaţia locală şi cea din RSSM.

acum 5 luni · comentarii (0)

Flancul Estic al NATO şi UE intră în febra alegerilor care au un impact major, decisiv, faţă de situaţia de la liniile de demarcaţie din Donbas. Şi dacă alegerile prezidenţiale şi generale cruciale din Ucraina au loc în martie şi noiembrie anul viitor, cel mai probabil, procesele electorale cruciale pentru această zonă se desfăşoară în acest sfârşit de an.

acum 5 luni · comentarii (7)

Revolta populaţiei şi-a liderilor din Ţările Baltice faţă de puterea centrală de la Moscova şi folosirea breşelor pe care perestroika şi glasnosti le realizau în eşafodajul puterii sovietice pentru a obţine independenţa, cetăţenii din Republica Sovietică Socialistă Moldovenească (RSSM) au început să devină tot mai nerăbdători în ceea ce priveşte democratizarea societăţii şi afirmarea identităţii naţionale a majorităţii populaţiei Republicii.

acum 6 luni · comentarii (0)

Regiunea separatistă nistreană funcţionează de ani de zile ca un stat în stat. Contestat iniţial, cu liderii sancţionaţi şi astăzi de către UE, totuşi acţiunile de reconciliere şi soluţionare a problemelor curente – aşa numita abordare a paşilor mici – au dus la consolidarea pseudo-statalităţii locale.

acum 6 luni · comentarii (26)