(VIDEO) Protestul comuniştilor la tribuna Parlamentului: o conservă de porumb, un borcan cu ceapă marinată, trei căciuli de lână şi o cuvertură

(VIDEO) Protestul comuniştilor la tribuna Parlamentului: o conservă de porumb, un borcan cu ceapă marinată, trei căciuli de lână şi o cuvertură

Deputata comunistă, Elena Bondarenco, a adus la tribuna Parlamentului o conservă de porumb, un borcan cu ceapă marinată, trei căciuli de lână şi o cuvertură, încercând să exprime astfel nemulţumirea faţă de proiectul de lege ce acordă Ministerului Muncii mai multe competenţe în redistribuirea ajutorului umanitar, transmite Publika TV. 

Moldova-tranzit | uniunea europeana

Moldova-tranzit

Ne-am obișnuit cu refrenul: „Am să plec din ţara asta nenorocită, m-am săturat!" Eu am auzit-o într-o zi de cel puţin 3 ori. La spital, unde îmi vizitam o rudă, niște medici se confesau pe culoar, exasperaţi - păreau convinși că în altă parte le-ar merge mult mai bine.

Foştii miniştri şi deputaţi primesc alocaţii lunare de şapte ori mai mari decât restul pensionarilor din Moldova

Foştii miniştri şi deputaţi primesc alocaţii lunare de şapte ori mai mari decât restul pensionarilor din Moldova

Indexarea de 7,8% va mări şi mai mult diferenţa dintre beneficiarii de lux şi cei de rând.De astăzi, alocaţiile lunare ale celor circa 625.000 de pensionari cresc cu 7,8%. Indexarea se face în proporţie egală pentru toate categoriile de beneficiari de plăţi sociale de la stat. Ca urmare, privilegiaţii se vor bucura de majorări de sute de lei, iar pensionarii de rând vor lua suplimente de numai câteva zeci de lei.

Bugetul a fost votat cu jumătate de an întârziere

Bugetul a fost votat cu jumătate de an întârziere

După şase ore de dezbateri, deputaţii moldoveni au votat Legea bugetului de stat pentru 2011, bugetul asigurărilor sociale şi bugetul asigurărilor în medicină, dar şi alte modificări de legi care se vor reflecata în politica bugetară. Astfel, aleşii poporului au încheiat maratonul şedinţelor în plen, de cinci şedinţe consecutiv, când au dezbătut principalele legi economice ale anului.

În timpul vizitei în RSSM a Comisiei de la Moscova, condusă de E. N. Auelbekov, prim-vicepreşedintele Sovietului Suprem al URSS, Anatoli I. Lukianov, a telefonat, în cursul zilei de 7 septembrie 1989, la Comitetul Orăşenesc al PCM Tiraspol şi a discutat cu primul-secretar L. V. Ţurcan şi cu V. M. Râleakov, liderul OSTK şi co-preşedintele Comitetului republican de grevă, despre situaţia locală şi cea din RSSM.

acum 5 zile · comentarii (0)

Decizia Curţii Supreme de Justiţie din R.Moldova de a respinge recursul avocatului fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, în chestiunea cetăţeniei moldoveneşti anulate de preşedintele R.Moldova reprezintă o lovitură adresată unionismului de peste Prut în contextul alegerilor parlamentare din această iarnă.

acum 9 zile · comentarii (2)

Flancul Estic al NATO şi UE intră în febra alegerilor care au un impact major, decisiv, faţă de situaţia de la liniile de demarcaţie din Donbas. Şi dacă alegerile prezidenţiale şi generale cruciale din Ucraina au loc în martie şi noiembrie anul viitor, cel mai probabil, procesele electorale cruciale pentru această zonă se desfăşoară în acest sfârşit de an.

acum 10 zile · comentarii (7)

Revolta populaţiei şi-a liderilor din Ţările Baltice faţă de puterea centrală de la Moscova şi folosirea breşelor pe care perestroika şi glasnosti le realizau în eşafodajul puterii sovietice pentru a obţine independenţa, cetăţenii din Republica Sovietică Socialistă Moldovenească (RSSM) au început să devină tot mai nerăbdători în ceea ce priveşte democratizarea societăţii şi afirmarea identităţii naţionale a majorităţii populaţiei Republicii.

acum 17 zile · comentarii (0)

Regiunea separatistă nistreană funcţionează de ani de zile ca un stat în stat. Contestat iniţial, cu liderii sancţionaţi şi astăzi de către UE, totuşi acţiunile de reconciliere şi soluţionare a problemelor curente – aşa numita abordare a paşilor mici – au dus la consolidarea pseudo-statalităţii locale.

acum 12 zile · comentarii (26)

Nu-mi place să dau sfaturi în alegeri. Deşi sunt consultant cu vechi state, implicat în numeroase proiecte în România şi în străinătate în ultimii peste 24 de ani – Serbia, Ucraina, Republica Moldova, cu precădere – cred că am o lipsă importantă: nu am legitimitatea direcţionării actorilor politici pentru că eu nu am fost niciodată actor politic şi nu am candidat niciodată în alegeri.

luna trecuta · comentarii (10)

„Semnează pentru unirea cu Basarabia“ reprezintă o campanie stradală de strângere de semnături pentru modificarea Constituţiei şi care are drept principal scop transformarea României într-un stat unionist. Dar care este miza reală a acestei campanii, ce ascunde ea, de fapt, având în vedere că deja Parlamentul a votat o Rezoluţie de Unire a celor două state româneşti.

acum 2 luni · comentarii (16)

Suspendarea temporară a lui Igor Dodon din funcţia de preşedinte al R.Moldova, pentru a patra oară, în contextul în care acesta a refuzat numirile Silviei Radu şi a lui Nicolae Ciubuc la ministerul Sănătăţii şi respectiv Agriculturii este un simplu joc electoral al oamenilor lui Plahotniuc. De asemenea, Constituţia R.Moldova a devenit în mâinile acestora "o simplă formă fără fond".

acum 2 luni · comentarii (0)

La 27 august, s-au derulat la Chişinău festivităţile prilejuite de ziua naţională a Republicii Moldova. La 31 august, a fost celebrată şi în acest an Ziua Limbii Române, sărbătoare naţională şi la Chişinău, şi la Bucureşti. În fine, la 2 septembrie, la Tiraspol, separatiştii au celebrat şi ei propria independenţă, cu parada instituţiilor de forţă din regiune.

acum 2 luni · comentarii (9)

Intervenţia în forţă a poliţiştilor moldoveni împotriva autocarelor cu unionişti, care au participat la „Marşul Centenar“ din acest weekend, se înscrie în planul „oamenilor lui Plahotniuc“ de menţinere a Republicii Moldova în zona gri a instabilităţii la graniţa dintre EST-VEST, din dorinţa acestora de a guverna „ruseşte pe banii europenilor“.

acum 2 luni · comentarii (17)

Ori de câte ori oamenii ies în stradă, voluntar, din proprie iniţiativă, să protesteze împotriva regimului care, cu cinism, demonstrează că are alte interese decât cele ale cetăţenilor, în stradă sunt scoşi, OBLIGATORIU, alţi oameni. Îmbrăcaţi în uniforme, câteodată mascaţi, ascunşi în spatele unor cagule care, utopic, ar trebui să le protejeze identitatea.

acum 3 luni · comentarii (4)

Se pregăteşte oare România? O ştire din Republica Moldova care tocmai a ajuns la mine m-a uimit până la stupoare: Igor Dodon, preşedintele socialist, pro-rus, a declarat, nici mai mult, nici mai puţin, că în cazul în care vor pierde alegerile parlamentare din februarie 2019, va scoate oamenii în stradă şi va încerca „prin toate modalităţile“ să facă în aşa fel încât să schimbe situaţia.

acum 4 luni · comentarii (5)
Postari Recente