Moldelectrica solicită un tarif-record

Moldelectrica solicită un tarif-record

Întreprinderea de stat Moldelectrica, operatorul naţional al reţelei de transport a energiei electrice, solicită un tarif-record de 10,7 bani pentru serviciile prestate. Administraţia întreprinderii a refuzat să argumenteze cererea, susţinând că motivele vor fi prezentate Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Valeriu Boboc, un adevăr îngropat de doi ani

Valeriu Boboc, un adevăr îngropat de doi ani

La fel ca şi acum doi ani, ieri, mormântul lui Valeriu Boboc din cimitirul din Bubuieci a fost acoperit de flori. Părinţii şi soţia tânărului ucis în bătaie de poliţişti în timpul protestelor anticomuniste au venit să-l plângă. Le-au fost alături zeci de oameni maltraţi la evenimentele din aprilie 2009, dar şi primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă.

CHIŞINĂU: Oficialii au picat din nou „testul 7 aprile“

CHIŞINĂU: Oficialii au picat din nou „testul 7 aprile“

La doi ani de la violenţele stradale, în urma cărora a fost schimbat sistemul comunist, autorităţile au rămas la discursuri şi promisiuni. Niciun ales n-a putut spune cine-s vinovaţii. Tinerii maltrataţi în comisariatele de poliţie în timpul „Revoluţiei Twitter" au fost chemaţi ieri la Guvern doar pentru a auzi alte explicaţii.

Şeful delegaţiei UE despre 7 aprilie: „ Este important să investigăm ceea ce s-a întâmplat atunci şi să-i pedepsim pe cei vinovaţi, dar şi să ne uităm spre viitorul ţării"

Şeful delegaţiei UE despre 7 aprilie: „ Este important să investigăm ceea ce s-a întâmplat atunci şi să-i pedepsim pe cei vinovaţi, dar şi să ne uităm spre viitorul ţării

Dirk Schubel, şeful delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova susţine că important să continue investigarea pe marginea evenimentelor de acum doi anipentru a afla ce s-a întâmplat cu adevărat. În acelaşi timp, moldovenii trebuie să se uite spre viitorul ţării, a sugeral diplomatul european.

Ex-președintele Republicii Moldova Mihai Ghimpu către comunistul Alexandru Petcov: „Să iasă din sala de şedinţe cu tot cu idioţii lui!”

Ex-președintele Republicii Moldova Mihai Ghimpu către comunistul Alexandru Petcov: „Să iasă din sala de şedinţe cu tot cu idioţii lui!”

Deputaţii din Parlament s-au numit uni pe alţii idioţi şi l-au scos din sala de şedinţe pe un comunist. Alexandru Petcov, ales din partea PCRM, i-a numit idioţi pe responsabilii de la Ministerul Educaţiei. În replică, ex-preşedintele interimar Mihai Ghimpu a propus să fie scos din sala de şedinţe deputatul comunis.

Nu-mi place să dau sfaturi în alegeri. Deşi sunt consultant cu vechi state, implicat în numeroase proiecte în România şi în străinătate în ultimii peste 24 de ani – Serbia, Ucraina, Republica Moldova, cu precădere – cred că am o lipsă importantă: nu am legitimitatea direcţionării actorilor politici pentru că eu nu am fost niciodată actor politic şi nu am candidat niciodată în alegeri.

acum 5 zile · comentarii (10)

„Semnează pentru unirea cu Basarabia“ reprezintă o campanie stradală de strângere de semnături pentru modificarea Constituţiei şi care are drept principal scop transformarea României într-un stat unionist. Dar care este miza reală a acestei campanii, ce ascunde ea, de fapt, având în vedere că deja Parlamentul a votat o Rezoluţie de Unire a celor două state româneşti.

acum 20 zile · comentarii (16)

Suspendarea temporară a lui Igor Dodon din funcţia de preşedinte al R.Moldova, pentru a patra oară, în contextul în care acesta a refuzat numirile Silviei Radu şi a lui Nicolae Ciubuc la ministerul Sănătăţii şi respectiv Agriculturii este un simplu joc electoral al oamenilor lui Plahotniuc. De asemenea, Constituţia R.Moldova a devenit în mâinile acestora "o simplă formă fără fond".

acum 26 zile · comentarii (0)

La 27 august, s-au derulat la Chişinău festivităţile prilejuite de ziua naţională a Republicii Moldova. La 31 august, a fost celebrată şi în acest an Ziua Limbii Române, sărbătoare naţională şi la Chişinău, şi la Bucureşti. În fine, la 2 septembrie, la Tiraspol, separatiştii au celebrat şi ei propria independenţă, cu parada instituţiilor de forţă din regiune.

luna trecuta · comentarii (9)

Intervenţia în forţă a poliţiştilor moldoveni împotriva autocarelor cu unionişti, care au participat la „Marşul Centenar“ din acest weekend, se înscrie în planul „oamenilor lui Plahotniuc“ de menţinere a Republicii Moldova în zona gri a instabilităţii la graniţa dintre EST-VEST, din dorinţa acestora de a guverna „ruseşte pe banii europenilor“.

acum 2 luni · comentarii (17)

Ori de câte ori oamenii ies în stradă, voluntar, din proprie iniţiativă, să protesteze împotriva regimului care, cu cinism, demonstrează că are alte interese decât cele ale cetăţenilor, în stradă sunt scoşi, OBLIGATORIU, alţi oameni. Îmbrăcaţi în uniforme, câteodată mascaţi, ascunşi în spatele unor cagule care, utopic, ar trebui să le protejeze identitatea.

acum 2 luni · comentarii (4)

Se pregăteşte oare România? O ştire din Republica Moldova care tocmai a ajuns la mine m-a uimit până la stupoare: Igor Dodon, preşedintele socialist, pro-rus, a declarat, nici mai mult, nici mai puţin, că în cazul în care vor pierde alegerile parlamentare din februarie 2019, va scoate oamenii în stradă şi va încerca „prin toate modalităţile“ să facă în aşa fel încât să schimbe situaţia.

acum 3 luni · comentarii (5)

Moldova, Somalia, Burundi - aceasta este vecinătatea în care a ajuns Republica Moldova pe agenda Parlamentului European, la capitolul „Încălcări ale drepturilor omului, democraţiei şi statului de drept“. Rezoluţia forului europarlamentar, de o duritate fără precedent în ultimul deceniu, a determinat suspendarea asistenţei financiare a UE. Cum au votat - sau, în mod surprinzător, nu au votat deloc - europarlamentarii români?

acum 3 luni · comentarii (28)

Ca să dovedim tăcerea stupefiantă a Federaţiei Ruse după episodul scandalos de anulare a rezultatelor alegerilor pentru primăria Chişinăului, am decis să realizăm o revistă a presei ruse din Federaţia Rusă şi din Republica Moldova. Perioada aleasă – 25.06.2018-13.07.2018 – nu este întâmplătoare.

acum 3 luni · comentarii (0)

În timp ce la Chişinău hotărâri succesive ale justiţiei au consternat comunitatea internaţională, prin nevalidarea alegerilor locale, în aşteptarea hotărârii definitive şi irevocabile a Curţii Supreme, iată că, la Adunarea Generală a ONU, a fost votată vineri 22 iunie seara Rezoluţia privind retragerea trupelor străine (a se citi ruse) din Republica Moldova, respectiv din raioanele de Răsărit ale Republicii Moldova.

acum 4 luni · comentarii (36)