OSCE: “Alegerile parlamentare din Moldova au respectat standardele internaţionale”

OSCE: “Alegerile parlamentare din Moldova au respectat standardele internaţionale”

OSCE consideră că Moldova a reuşit să evolueze din punct de vedere al organizării procesului electoral

"Alegerile parmalentare anticipate desfăşurate ieri în Republica Moldova s-au desfăşurat conform standardelor OSCE şi ale Consiliului Europei", aceasta este concluzia făcută de observatorii internaţionali în cadrul conferinţei de presă susţinute în această după-amiază.

Observatorii au remarcat că alegerile au fost administrate într-un mod transparent şi imparţial şi diversitatea candidaţilor a oferit electorilor o alegere veritabilă. Ziua scrutinului a a fost evaluată pozitiv, deşi au fost observate unele erori procedurale.

"Republica Moldova, în fruntea Parteneriatului Estic al UE"

Membrii misiunii OSCE mai consideră că Republica Moldova a reuşit să evolueze din punct de vedere al organizării procesului electoral. „Felicităm cetăţenii Moldovei pentru un scrutin cu adevărat democratic, atât în timpul campaniei electorale, cât şi în ziua propriu-zisă a alegerilor cu o prezenţă la vot remarcabil de înaltă. Cât despre rezultatele alegerilor- acestea reflectă voinţa poporului. Pentru noi, aceste alegeri înseamnă că Republica Moldova este percepută ca fiind în fruntea Parteneriatului Estic al UE", a declarat Monica Macovei, şeful delegaţiei Parlamentului European.

„Drepturile civile şi politice în timpul campaniei electorale au fost respectate. Totuşi, introducerea unui nou sistem de alocare a mandatelor cu puţin timp înainte de alegeri şi fără consultări publice a fost problematică", a declarat Tonino Picula, conducătorul misiunii OSCE şi a delegaţiei Adunării Parlamentare a OSCE.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: