Fondul Monetar Internaţional este îngrijorat de faptul că Moldova tărăgănează mai multe reforme

Fondul Monetar Internaţional este îngrijorat de faptul că Moldova tărăgănează mai multe reforme

Premierul Vlad Filat este mai optimist decât reprezentanţii FMI

Misiunea FMI care a vizitat Republica Moldova în perioada 13-21 septembrie 2011 insistă ca autorităţile de la Chişinău să-şi respecte angajamentelor asumate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii Misiunii au anunţat că salută „recenta adoptare a hotărârii Guvernului ce vizează îmbunătăţirea calităţii serviciilor şi a disciplinei plăților în sectorul de termoficare în municipiul Chişinău".

Totodată, se precizează că „înainte de demararea noului sezon de încălzire, este necesară adoptarea unui mecanism permanent de achitare la timp a facturilor pentru serviciile de termoficare, ţinând cont de caracterul sezonier al colectării plăţilor de Termocom".
În acelaşi timp reprezentanţii FMI recomandă adoptarea în timp util a modificărilor legislative demult așteptate care sunt necesare pentru avansarea reformei din învăţământ. Mai mult, ei se arată „îngrijoraţi de tărăgănarea adoptării pachetului de modificări legislative necesare pentru a facilita restructurarea creditelor bancare ipotecare, executarea drepturilor asupra bunurilor gajate și finalizarea procedurilor de insolvabilitate a debitorilor, reforma respectivă fiind programată încă pentru anul 2010".

În opinia reprezentanţilor FMI, „aprobarea rapidă în Guvern a modificărilor elaborate şi dezbaterea în regim de urgență a acestora în Parlament ar facilita în mare măsură reducerea ponderii creditelor bancare neperformante și ar permite o creştere concomitentă a numărului de credite noi. În mod similar, este necesară adoptarea fără întârziere în Parlament a pachetului de proiecte legislative pentru a soluționa situaţia dificilă în care se află Banca de Economii din cauza implicării ei în rezolvarea problemelor legate de falimentarea băncii Investprivatbank".


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările