Vin de desert din Moldova, premiat la Geneva

Vin de desert din Moldova, premiat la Geneva

FOTO IPN

Vinul Chardonnay Sweet, din zona centrală a Orheiului, produs de compania Chateau Vartely, s-a clasat pe locul întâi la categoria vin de desert în cadrul concursului tradiţional de vinuri desfăşurat anual de către Organizaţia Mondială a Comerţului, la Geneva, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Ministerului Economiei şi Infrastructurii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Jurizarea a fost realizată de către diplomaţii statelor membre ale Organizaţiei Mondiale a Comerţului, precum şi de către înalţii funcţionari internaţionali ai diverselor organizaţii cu sediul la Geneva.

Republica Moldova participă pentru a doua oară la acest concurs. La ediţia precedentă, din 2016, Moldova s-a clasat, în premieră, pe primul loc la două categorii concomitent. Mărcile desemnate câştigătoare în 2016 au fost Pinot Grigio de Purcari, la categoria vin alb şi Kagor Pastoral, la categoria vin de desert.

În acest an, la toate cele trei categorii tradiţionale: vin alb, vin roşu şi vin de desert şi-au prezentat produsele vinicole naţionale 31 de state.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările