Veste neplăcută pentru şoferii din R.Moldova. Cu cât s-au scumpit carburanţii

Veste neplăcută pentru şoferii din R.Moldova. Cu cât s-au scumpit carburanţii

Mai multe staţii PECO din Moldova au afişat preţuri mai mari la carburanţi. Astfel, benzina şi motorina s-au scumpit în medie cu 70 de bani, iar gazul lichefiat cu 1,2 lei, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Odată cu afişarea noilor preţuri, benzina cu cifra octanică 95 costă 19,20 lei pentru un litru, pe când acum o zi preţul era de 18,50 lei, iar cea cu cifra octanică 98 a ajuns să coste 19,80 lei pentru un litru. Motorina costă 17,05 lei, comparativ cu 16,30 lei. Preţul pentru gazul lichefiat constituie astăzi la panou 11,05 lei, comparativ cu 9,80 lei.

Conform noii metodologii, aprobate de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică, petroliştii stabilesc de sine stătător preţurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale şi a gazului lichefiat, fără să depăşească rata de rentabilitate anuală de 10%. Însă, petroliştii urmează să prezinte calculele de rigoare în termen de trei zile de la afişarea noilor preţuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: