"Vedomosti“: Un influent politician rus este cel mai afectat de decizia Ciprului de a taxa depozitele bancare

Preşedintele Rusiei Vladimir Putin

Confiscarea unei părţi din depozitele bancare, soluţia radicală găsită de UE şi FMI pentru salvarea băncilor cipriote a provocat un adevărat şoc în rândul elitei politice şi economice a Rusiei, constată cotidianul financiar Vedomosti de la Moscova.

Ştiri pe aceeaşi temă


Redacţia publicaţiei susţine că decizia UE este considerată de Kremlin ca una ce loveşte direct în Interesele Rusiei şi are conotaţii de consipraţie internaţională.

"De ce serviciile secrete ruse nu au prevenit despre un asemenea pericol? Mai ales că Cipru a ajuns să fie considerată de o parte a elitei politice de la Moscova drept o provincie rusească, de aici provenind circa 40% din investiţiile în economia Rusiei", se întreabă cei de la Vedomosti.

În opinia ziariştilor scopul acestei operaţiuni puse la cale de UE ar putea fi altul: "de a face presiune asupra unui influent politician, care îşi ascunde banii în una din băncile din Cipru“. 

Amintim că însăşi preşedintele Rusiei Vladimir Putin a spus că decizia zonei euro de a impune o taxă specială pe depozitele bancare din Cipru este incorectă, neprofesională şi periculoasă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările