Vasile Bumacov: din 2015, fondul de subvenţionare a agriculturii se va dubla până la 1 miliard de lei

Vasile Bumacov: din 2015, fondul de subvenţionare a agriculturii se va dubla până la 1 miliard de lei

Vasile Bumacov, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova. FOTO: Tudor Iovu / Adevărul

Vasile Bumacov, ministrul agriculturii şi industriei alimentare al Republicii Moldova este convins că din anul 2015 fondul de subvenţionare a agriculturii ţării se va dubla de la 500 de milioane de lei până la 1 miliard de lei, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă


În cadrul emisiunii „Fără mituri” de la „Panorama” Bumacov a dat asigurări că „datorită UE subvenţiile în suma de 1 miliard de lei vor fi acordate începând cu anul viitor”.

„Este de două ori mai mult faţă de ceea ce am plătit producătorilor agricoli până în prezent. Uniunea Europeană ne va da anual printr-un singur program de finanţare 17 milioane de euro”, a precizat ministrul.

Bumacov este convins că fermierii moldoveni vor putea concura cu producătorii europeni, deoarece după semnarea Acordului de liber schimb cu Uniunea Europeană ei dispun de „patru componente: finanţare, experienţă, piaţă de desfacere şi reguli de joc echitabile”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările