Vânzări-record de automobile Porsche în Republica Moldova

Vânzări-record de automobile Porsche în Republica Moldova

Automobilele Porsche tot mai populare în preferinţele bogaţilor din Republica Moldova

Importurile de maşini Porsche în Republica Moldova s-au cifrat în anul 2012 la 88 de unităţi, în creştere cu peste 35% faţă de anul 2011.

Ştiri pe aceeaşi temă

Datele statistice arată că doar trei producători din Top 20 cele mai populare vehicule noi importate în Republica Moldova au înregistrat creşteri în anul 2012, în timp ce restul - scăderi. Cele mai mari scăderi au avut Mitsubishi (59%), Hyundai (peste 50%) şi Lada (45,2%). Cea mai spectaculoasă creştere, de peste 35%, s-a înregistrat la automobilele de lux Porsche (88 de maşini noi), urmate de Land Rover (103). Victor Morar, manager pentru vânzări la Porsche Center Moldova, spune că firma îşi propune obiective şi mai ambiţioase şi un nou record propriu.

Cel mai popular model de automobile Porsche este Cayenne cu 62 de unităţi importate în 2012, după care urmează Panamera cu 17 unităţi, Porsche 911 şi Boxter cu cinci şi respectiv patru vehicule. De notat că preţul unui automobil Porsche porneşte de la circa 45.000 de euro şi poate ajunge şi la 170.000 de euro.

Anul trecut în Moldova s-au importat, de asemenea, trei automobile Bentley noi şi un Maybach.

Economistul Roman Chircă explică creşterea vânzărilor unor mărci de lux prin reconfigurarea pieţei. „Nu putem spune că avem de a face cu un boom al vânzărilor de autoturisme de lux. Pur şi simplu a crescut cota unor modele din contul altora. Plus că se mai schimbă preferinţele oamenilor cu bani“, a precizat economistul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: